OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Beste banken om buitenlands geld te wisselen

Het kopen van dollars is eenvoudig, maar de kosten verschillen. Voor het aankopen van 500 dollar was je 476,42 euro kwijt bij ABN AMRO en tot 467,90 euro bij GWK Travelex, een verschil van 8,52 euro.

Beide brengen onder voorwaarden geen transactiekosten in rekening, maar de wisselkoers van GWK was gunstiger. ING, SNS Bank en Rabobank wisselen geen buitenlands geld meer, maar verwijzen naar GWK Travelex.

Aanbieder buitenlands geld 1 EUR
=
500 dollar bestellen Overige kosten Totale kosten
GWK Travelex 1,0494 USD € 467,90 0,00 € 467,90
ABN AMRO 1,2450 € 476,42 0 (vanaf 200 euro) € 476,42

Vergelijk 20 vaste lasten en bespaar

Leningen | Energie | Simonly | Zorgzekering | Mobiele abonnementen | Alle producten »

Buitenlands geld bestellen

Overzicht van de banken waar je buitenlands geld kunt bestellen.

Bij GWK Travelex kun je via internet buitenlands geld bestellen en dan betaal je geen provisie. De wisselkoers die GWK hanteert voor de dollar is gunstig. Buitenlands geld kun je vervolgens op verschillende punten afhalen. GWK heeft een overzichtelijke website en online kun je de belangrijkste valuta bestellen

Bij ING - niet meer mogelijk.

ABN AMRO heeft op Schiphol verschillende verkooppunten waar je buitenlands geld kunt krijgen en adviseert het gewenste bedrag 3 dagen van te voren bij een bankkantoor te bestellen (minimaal 1.000 euro). Je kunt het geld thuis laten bezorgen voor 12,85. Ook staan er enkele geldautomaten op Schiphol, waar je vreemd geld kunt wisselen, maar niet alle valuta zijn daar beschikbaar. De aankoopkosten zijn 3,25 (op Schiphol betaal je dit tot een bedrag van 200 euro).

Rabobank verwijst naar GWK.

SNS Bank verwijst naar GWK.

Euro Exchange Rate
Source: ExchangeRates.org.uk
EUR USD CHARTS

Schrijf je in voor de gratis Geldreview nieuwsbrief

Ontvang de laatste aanbiedingen, handleidingen en geld tips direct in je mailbox.

* verplicht veld
Sluiten