OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Hoogste spaarrente vergelijken

In Nederland staat er € 349 mrd op spaarrekeningen. Het meeste staat bij de grote banken en daar krijg je nog naar 0,1% rente. Open nu een spaarrekening met de hoogste spaarrente en u krijgt 5x zoveel!

Vergelijk hier de hoogste spaarrentes van Nederland en haal meer uit uw spaargeld. Vergelijk spaarrekeningen met en zonder voorwaarden, deposito's en kinderspaarrekeningen.

Top 5 Spaarrekeningen zonder aanvullende voorwaarden

Spaarrekening Rente
Knab Flexibel Sparen 0,50%
Anadolubank Alfa Slimmer Sparen 0,50%
MoneYou Spaarrekening 0,45%
ASR Bank Internet Spaarrekening 0,45%
LeasePlan Bank Internetsparen 0,45%
Spaarrekeningen met voorwaarden Rente
RegioBank Eigen Huis Sparen 0,65%
Knab Kwartaal Sparen 0,55%

Peildatum: 17-8-2017

Overige spaarrekeningen met voorwaarden bieden dezelfde of een lagere rente als spaarrekeningen zonder voorwaarden.

Top 10 hoogste spaarrente deposito's

Deposito 1 jaar 5 jaar 10 jaar
DHB Bank MaxiSpaar rekening 0,75% 1,25%
LeasePlan Bank Termijndeposito sparen 0,75% 1,15%
Yapi Kredi Euro-plus Deposito 0,70% 1,35% 1,60%
GarantiBank Gouden Termijn Deposito 0,70% 1,10%
Argenta Termijndeposito 0,65% 1,10%
Knab Deposito 0,65% 1,05%
NIBC Direct Termijndeposito 0,65% 1,00% 1,00%
Anadolubank Alfa Depositorekening 0,60% 1,25%
AT Bank Internet deposito 0,60% 1,20%
ASR Bank Spaardepositorekening 0,60% 0,85% 1,45%
Centraal Beheer RenteVast Rekening 0,45% 1,10% 1,70%

Op een deposito zet je een bedrag voor langere tijd vast bij een bank tegen een vooraf afgesproken periode en vaste rente. Er worden deposito’s aangeboden met een looptijd van 3 maanden tot 20 jaar. Een minimale inleg is meestal vereist. Doordat je een bedrag langer vastzet, krijg je vaak een hogere rente dan op een reguliere spaarrekening.

Het bedrag dat je inlegt staat vast bij de bank en je kunt dus niet over je geld beschikken. Soms is tussentijdse opname niet mogelijk of betaal je een boete bij tussentijdse opname.

Voordelen van een deposito?

Met een deposito spaar je tegen een vaste rente. Het biedt de veiligheid van een spaarrekening met hoge spaarrentes en de eindopbrengst is gegarandeerd. De meeste spaardeposito’s zijn gegarandeerd onder het Nederlandse Depositogarantiestelsel. Wanneer je je geld langer vastzet ontvang je de hoogste spaarrente.

Nadelen

Omdat je een vaste rente afspreekt profiteer je niet van stijgende rentes. Daarnaast kun je niet bijstorten of geld tussentijds opnemen. De voorwaarden zijn dan ook strikt en weinig flexibel. Het is een oplossing voor geld dat je langere tijd kunt missen en een alternatief voor beleggen.

Top 5 Kinderspaarrekeningen

Kinderspaarrekeningen Rente
ASN Bank Jeugdsparen
Geld staat vast tot 18e verjaardag. Rente variabel.
1,40%
Triodos Bank Kinder Toekomstplan
Geld staat vast tot 18e verjaardag. Rente variabel. Boek of € 10 startpremie cadeau bij eerste storting van € 100 of meer.
1,30%
SNS Bank Jeugd Sparen
Met SNS Jeugd Sparen mag je altijd geld opnemen en storten.
0,55%
Argenta Jongeren Spaarrekening
Spaargeld zonder kosten opnemen
0,55%
SNS Bank Zilvervloot
Spaar tot € 600 per jaar. Bonus als je kind 18 wordt.
0,55%

Op een kinderspaarrekening ontvang je een relatief hoge variabele spaarrente. Op sommige van deze kinderspaarrekeningen staat spaargeld wel vast tot de achttiende verjaardag, zoals bij ASN Jeugdsparen en Triodos. Gratis tussentijds opnemen van spaartegoed is dan niet mogelijk.

Wil je altijd over het spaargeld kunnen beschikken dan kun je net zo goed sparen voor je kind op een internetspaarrekening of een deposito met de hoogste spaarrente.

Waarop wilt u geld besparen?

Energie | Leningen | Simonly | Verzekeringen | Mobiele abonnementen | Hypotheek | Alle producten »

Ontwikkeling hoogste spaarrente

De hoogste spaarrente op makkelijk toegankelijk spaarrekeningen daalt al jaren. In 2012 kreeg je nog tot 2,8 rente op een spaarrekening zonder aanvullende voorwaarden. Nu is dat nog maar 0,5%. Dat is een belangrijke redden waarom meer mensen gaan beleggen.

Onderstaande grafiek geeft inzicht in de spaarrente ontwikkeling sinds 1991. Dit is een bewerking van CBS gegevens.

ontwikkeling spaarrentes” title=

Bron: CBS Statline, bewerking Bespaarplatform Geldreview.nl

hoogste spaarrente vergelijken” width=

Waarom shoppen voor de hoogste spaarrente?

Kenmerk Rente Rentevergoeding Spaargeld 10 jr
Hoogste spaarrente 1,85% € 499,50 € 32.432,03
Typische spaarrente 1,20% € 324,00 € 30.420,68
Verschil 0,65% € 175,50 € 2.011,35

Peildatum: 10 februari 2014

Veel te veel mensen laten hun geld staan op een betaalrekening zonder dat ze er rente voor krijgen of blijven hangen bij een grote bank die weinig spaarrente biedt. Overstappen naar een spaarrekening met de hoogste rente levert nu tot 50% meer rente op. De gemiddelde spaarder heeft ruim 27.000 euro spaargeld en ontvangt daarop een rentevergoeding van 1,2%. Overstappen levert per jaar ruim 175 euro op en na 10 jaar zelfs 2.000 euro.

De spaarrekeningen die flexibiliteit combineren met een hoge rente, zijn normaal gesproken internetspaarrekeningen. Dit betekent dat je je geld online stort en overboekt met behulp van de online faciliteiten van de bank. Verschillende banken bieden verschillende spaarrentes, dus het heeft altijd zin om rond te shoppen voor de hoogste spaarrente.

Hogere spaarrente en voorwaarden

Als je bereid bent extra voorwaarden te accepteren kun je een hogere rente ontvangen. Op een deposito zet je je geld voor langere tijd vast en daarvoor spreek je een vaste rente af. Deze ligt vaak hoger dan die van makkelijk toegankelijke spaarrekeningen. Als je een termijn aangaat kun je je geld niet tussentijds opnemen of je moet een boete betalen. Dus het heeft alleen zin je geld langer vast te zetten als je je geld ook langer kunt missen.

Verder kun je een hogere rente ontvangen op spaarrekeningen als je bijvoorbeeld iedere maand of kwartaal geld inlegt. De basisrente is dan wat lager, maar als je het langer laat staan ontvang je bonusrente. Deze spaarrekening zijn alleen zinvol als je iedere maand geld opzij kunt leggen.

Hoge introductierentes

Let er ook op dat banken en financiële instellingen in Nederland nieuwe klanten proberen aan te trekken met hogere introductie tarieven. Dan krijg je bijvoorbeeld de eerste 6 maanden extra vergoeding. Als je van plan bent je geld langer te laten staan kun je beter kijken naar het reguliere tarief en die vergelijken met andere aanbieders om de hoogste spaarrente van Nederland te vinden.

Direct geld besparen op vaste lasten?

Bespaarplatform Geldreview.nl verzamelt de laagste prijzen voor uw vaste lasten. Op de site vind je handleidingen en tools om snel geld te besparen en je financiën op orde te krijgen.

Waarop wilt u geld besparen?

Energie | Leningen | Simonly | Verzekeringen | Mobiele abonnementen | Hypotheek | Alle producten »

Schrijf je in voor de gratis Geldreview nieuwsbrief

Ontvang de laatste aanbiedingen, handleidingen en geld tips direct in je mailbox.

* verplicht veld
Sluiten