OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Top 5 goedkoopste inboedelverzekeringen

Het is de moeite waard om premies van inboedelverzekeringen te vergelijken, want deze verschillen nogal. Voor de goedkoopste inboedelverzekering betaal je zo’n € 105,43 euro. Voor de duurste ruim het dubbele.

nr. Aanbieder Eigen Risico Prijs per jaar Typische besparing
1 Verzekeruzelf € 0 € 105,43 € 122
2 Generali € 100 € 116,16 € 111
3 Aegon € 0 € 121,77 € 106
4 Zelf € 100 € 137,17 € 90
5 Tekst € 0 € 146,04 € 81

U kunt uitgebreid autoverzekeringen vergelijken Independer en hoyhoy.

De inboedelverzekering premie is vooral afhankelijk van de woonplaats, type woning en de waarde van de inboedel. Voor een modaal huis zijn het wel vaak dezelfde aanbieders die het goedkoopst zijn en die hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

Tips om te besparen op een inboedelverzekering

  • Betaal de premie per jaar in plaats van per maand.
  • Wanneer je je huis beveiligt en een Politiekeurmerk Veilig Wonen en het Borgcertificaat kunt overleggen, krijg je bij verschillende inboedelverzekeraars tot 20% korting op de premie. Het installeren van brandblussers en rookmelders kan ook korting opleveren en verhoogt de veiligheid.
  • Een hoger eigen risico zorgt voor een lagere premie.
  • Combineer een opstal- en inboedelverzekering in één woonverzekering en krijg tot 15% korting.
  • Veel verzekeraars bieden de mogelijkheid om een garantie tegen onderverzekering af te sluiten.

Afschrijving op inboedel

Je krijgt lang niet altijd de nieuwwaarde van de inboedel uitgekeerd bij schade, omdat verzekeraars de waarde afschrijven.

Als je in een appartement woont is het verstandig de dekking voor de berging erop na te slaan, want als de dure fietsen daaruit gestolen worden zijn die niet altijd even goed verzekerd.

Kostbaarheden

Wanneer je dure spullen hebt zoals sieraden, computers en audio apparatuur is het belangrijk daar rekening mee te houden voordat je een inboedelverzekering afsluit, want daarin zitten de grootste verschillen. Afhankelijk van de inboedelverzekering is de dekking standaard meestal tussen de 2.000 en 15.000 euro. De maximale dekking kun je bij verschillende inboedelverzekeraars wel verhogen. Let op deze dekkingen:

  • Audio en video apparatuur
  • Computerapparatuur
  • Lijfsieraden
  • Verzamelingen

Verkoop van inboedelverzekeringen

In Nederland zijn er ruim 30 aanbieders van inboedelverzekeringen. Deze worden vooral via tussenpersonen en de bank verkocht, maar het zijn juist de aanbieders die hun inboedelverzekeringen rechtstreeks aan het publiek verkopen die goedkoop zijn. Uit onze top 10 verkopen alleen Nationale Nederlanden en Unigarant hun verzekeringen ook via tussenpersonen.

Hou er rekening mee dat je in de grote stad duurder uit bent en dat in sommige gevallen dan ook een hoger eigen risico wordt berekend voor de inboedelverzekering.

Snel veel geld besparen?

Geldreview.nl is de meest complete bespaarservice van Nederland. Wij verzamelen en publiceren de laagste prijzen voor energie, bellen, internet, verzekeringen en leningen. Op de site vindt u handleidingen, tips en tools om snel geld te besparen en uw financiën verbeteren.

Goedkoopste energie

Goedkoopste mobiele abonnementen

Goedkoopste verzekeringen

Goedkoopste internet, bellen en tv

Goedkoopste leningen

Schrijf je in voor de gratis Geldreview nieuwsbrief

Ontvang de laatste aanbiedingen, handleidingen en geld tips direct in je mailbox.

* verplicht veld
Sluiten