OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Goedkoopste zorgverzekering vergelijken 2014

Overstappen naar een goedkope zorgverzekering levert een gezin gemiddeld een besparing van ruim 200 euro op. Houd er rekening mee dat de goedkoopste zorgverzekeringen alleen toegankelijk zijn voor specifieke doelgroepen of een beperktere zorgkeuze hebben. Vergelijk en vind de goedkoopste zorgverzekering.

Zorgverzekering in 2014 € 86 goedkoper

De gemiddelde zorgverzekering premie was in 2013 nog ruim 104 euro per maand. In 2014 is premie gemiddeld 97 euro. Dat levert een jaarlijkse besparing op van maar liefst 86 euro.

In 2014 is het standaard eigen risico 360 euro. Als je echt goedkoop uit wilt zijn kun je het eigen risico verhogen tot maximaal 860 euro. Dan krijg je een korting op de premie die kan oplopen tot 210 euro.

Betaal je de premie per jaar in plaats van per maand dan krijg je soms ook korting op de premie van één of enkele procenten.

Goedkopere zorgverzekering met collectiviteitskorting

Bij vrijwel iedere zorgverzekeraar kun je collectiviteitskorting krijgen. Dat krijg je bijvoorbeeld via je werkgever, een sportvereniging en soms zelf via lidmaatschap van goede doelen. Bij de grootste zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben de meeste verzekerden bijvoorbeeld recht op minimaal 5% collectiviteitskorting. Als KNVB lid krijg je bijvoorbeeld 5% korting op de basisverzekering en 10% korting op de aanvullende verzekeringen en tandartsverzekeringen. Dezelfde korting geldt voor donateurs van het Rode Kruis, ondernemers, Consumentenbond en CNV leden en vele anderen.

Je komt altijd wel bij een zorgverzekering in aanmerking voor collectiviteitskorting. Kijk dan ook eerst waar je korting krijgt voordat je in 2014 een goedkope zorgverzekering afsluit.