Bedrijfsfinanciering

Wat kost zakelijk krediet?

Met een rekening courant krediet kun je flexibel geld opnemen binnen een afgesproken limiet. Krediet is een financiering voor werkkapitaal. Over het krediet betaal je een variabele rente. Bij het afsluiten betaal je een provisie.

Voordelen van een krediet zijn dat je flexibel geld kunt opnemen en terugbetalen en dat je alleen rente betaalt over het opgenomen bedrijf.

Nadelen zijn dat je geen zekerheid hebt over rentelasten door de variabele rente en dat het krediet geen einddatum heeft.

In Nederland kun je als ondernemer eigenlijk maar bij 3 banken terecht voor je zakelijke krediet, Rabo, ING en ABN. Grotere ondernemingen hebben meer mogelijkheden.

Rabobank rekening courant krediet

Met Rabobank Rekening courant krediet kun je flexible geld opnemen binnen een afgesproken limiet.
Rabobank biedt een krediet op basis van Euribor of de Rabo Basisrente aan. Bij Rabobank betaal je een variabele rente. Deze rente bestaat uit een basisrente plus een variable klantopslag en provisie. De de minimale rente voor een rekening courant krediet 5,75%. Het maximum 10,90%. Daarnaast betaal je een kredietprovisie van 0,10% tot 2,80%. Plus een Bereidstellingsprovisie van 0,20% tot 2,00%. Voor een rekening courant krediet heb je een zakelijke rekening van de Rabobank nodig.

Variable rente: 5,75% tot 10,90% (De variabele rente is inclusief Rabo Basisrente 3,90%) | Kredietprovisie: 0,10% tot 2,45% |

ING Rekening Courant Krediet

Het ING Rekening Courant Krediet is een kredietlimiet op uw zakelijke rekening en is bestemd voor financiering van debiteuren en/of voorraden. Jonge bedrijven hebben een ondernemingsplan nodig en een minimaal Eigen vermogen van 35% (bv) of 25% (overage rechtsvormen).

Variable rente: 1,00% tot 12,90% | Bereidstellingsprovisie: 0,25% tot 1,50% | Afsluitprovisie: 1% van de limiet met een minimum van € 250 | Bedrag: vanaf € 5.000

ABN Amro Rekening Courant Krediet

Het ABN Amro Rekening Courant Krediet is een doorlopend krediet op de zakelijke betaalrekening. ABN Amro geeft geen informatie over rentes, die wordt bepaald tijdens uw aanvraag.

Variable rente: nb | Bereidstellingsprovisie: 0,375% per kwartaal| Afsluitprovisie: 0,5% met een minimum van € 199 (online of telefonisch) of 1 % met een minimum van € 299 (bankkantoor)| Bedrag: vanaf € 5.000 tot tot € 1.000.000.

Kijk hier voor advies en begeleiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *