Beleggen

De beste ETF indexfondsen Aandelen VS

Ben je op zoek naar de beste ETF of indextracker om te beleggen in de Verenigde Staten?

Ik heb de gegevens verzameld van 1270 ETF’s van de leidende aanbieders zoals Vanguard, iShares, Amundi en Think ETF’s. Je kunt een Amerikaanse index, zoals de S&P 500 en Nasdaq 100, volgen via verschillende indexfondsen in euro’s en dollars tegen lage kosten.

Dit zijn mijn keuzes voor Amerikaanse indexfondsen voor Nederlandse beleggers die vermogen willen opbouwen met indexbeleggen door regelmatig een bedrag te beleggen:

Beste ETF large cap aandelen VS

Vanguard S&P 500 UCITS ETF EUR

Het advies van Warren Buffett en John Bogle is om regelmatig een bedrag te beleggen in Vanguard S&P 500 ETF (IE00B3XXRP09). Via DEGIRO kun je de aandelen kopen zonder transactiekosten en Vanguard S&P 500 ETF rekent ultra lage kosten van 0,07%. De S&P 500 bestaat uit ruim 500 van de grootste Amerikaanse bedrijven die bovendien erg internationaal werken, zo spreid je de risico’s over een groot aantal bedrijven. De S&P 500 heeft de afgelopen 50 jaar 9,9% rendement per jaar behaald. (zie ook beleggen voor beginners).

 • Uitgever: Vanguard
 • Kostenratio: 0,07%
 • Aantal posities: 506 bedrijven
 • ISIN: IE00B3XXRP09
 • Omvang: $ 24 mrd
 • Beursnotering: oa. Euronext Amsterdam
 • Commissievrij kopen: DEGIRO

Ik beleg zelf ook in Vanguard S&P 500 ETF en deze is onderdeel van mijn voorbeeldportefeuilles. Lees hier mijn review van de DEGIRO.

Goedkope brokers
Beleggen tegen ongekend lage tarieven? Open dan een beleggingsrekening bij DEGIRO.
Order à € 1.000: € 2,30 (€ 0 kernselectie)

Meer info

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je geld verliezen

Beste ETF brede markt aandelen VS

AMUNDI INDEX MSCI NORTH AMERICA UCITS ETF DR (D)

De AMUNDI INDEX MSCI NORTH AMERICA UCITS ETF DR (D) heeft een kostenratio van 0,15% en wordt verhandeld in euro’s.  De MSCI NORTH AMERICA INDEX bestaat uit 716 bedrijven en vertegenwoordigt 85% van de marktkapitalisatie in de VS en Canada. Sinds 1994 heeft de index gemiddeld 10% per jaar opgeleverd, tegen 7,73% voor de MSCI World index. Door te beleggen in AMUNDI INDEX MSCI NORTH AMERICA UCITS ETF DR (D) investeer je in Amerikaanse large en midcaps en wordt je geld nog meer gespreid dan in de S&P 500 index.

 • Uitgever: Amundi
 • Kostenratio: 0,15%
 • Aantal posities: 716 bedrijven
 • ISIN: LU1737653045
 • Beursnotering: Duitsland
 • Omvang: € 2,3 mrd

Goedkope brokers
Beleggen tegen ongekend lage tarieven? Open dan een beleggingsrekening bij DEGIRO.
Order à € 1.000: € 2,30 (€ 0 kernselectie)

Meer info

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je geld verliezen

Beste technologie ETF VS

AMUNDI NASDAQ-100 UCITS ETF – EUR (C)

AMUNDI NASDAQ-100 UCITS ETF – EUR (C) is een belegging in de grootste niet-financiële aandelen die genoteerd zijn aan de NASDAQ.

 • Uitgever: Amundi
 • Kostenratio: 0,23%
 • Aantal posities: 100 bedrijven
 • ISIN: LU1681038243
 • Beursnotering: Euronext Parijs
 • Omvang: € 613 mln

Koop je indexfondsen goedkoop bij DEGIRO

Lees de review hieronder

Goedkope Online Brokers Vergelijken

Hoe de beste indextrackers aandelen Verenigde Staten gevonden?

Wat zijn de beste aandelen ETF’s VS voor Nederlandse particulier beleggers? Om antwoord te krijgen op die vraag heb ik de gegevens verzameld van 1270 ETF’s van de leidende aanbieders. Om te komen tot de beste keuzes voor Nederlandse beleggers heb ik een eerste selectie gemaakt van indextrackers die worden verhandeld in euro’s. Daarnaast heb ik de prijsstructuur, omvang en koersen geanalyseerd. De koers moet bijvoorbeeld laag genoeg zijn (minder dan 100 euro), zodat het ook toegankelijk is voor kleine beleggers. Daarnaast heb ik de informatievoorziening van de aanbieders en beursnotering in mijn afweging meegenomen. De selectie van beste ETF’s is geen persoonlijk advies, maar een instrument om je helpen met kiezen uit het grote aanbod van ETF’s.

Lage kosten zijn leidend

Indextrackers presteren op lange termijn vaak beter dan actieve beleggingsfondsen. Dit komt vooral doordat de kosten van ETF’s aanzienlijk lager zijn dan bij actieve beleggingsfondsen. Dat betekent dat je als belegger onder de streep meer overhoud. Daarnaast zijn transactiekosten belangrijk. Bij mijn huisbank heb ik geen transactiekosten als ik kies voor periodiek beleggen. Zelf beleg ik meestal 200 euro per maand in ETF’s. Een losse belegging in een Amerikaanse ETF kost me 10 euro (5%) aan transactiekosten. Bij DEGIRO is het gratis als een fonds tot de kernselectie behoort. Dat bespaart me 120 euro per jaar.

De beste indexfondsen Amerikaanse aandelen

Vanguard S&P 500 UCITS ETF EUR

Vanguard S&P 500 UCITS ETF EUR biedt een goed gespreide portefeuille van 500 van de grootste Amerikaanse bedrijven. Deze indextracker wordt verhandeld in euro’s aan de Amsterdamse beurs en heeft een hele lage kostenratio van 0,07%.

De S&P 500 index is de leidende Amerikaanse index. Er is weinig concentratierisico omdat er in 506 aandelen wordt belegd. De AEX bestaat bijvoorbeeld maar uit 25 aandelen. Daarnaast wordt de portefeuille verdeeld over veel verschillende sectoren zoals IT, financiële waarden, industrie en consumentengoederen. De top 10 posities maken 22% uit van de totale portefeuille. De vijf grootste posities zijn Apple (4,5%), Microsoft (3,5%) Amazon (3,3%), Facebook (1,7%) en Berkshire Hathaway (1,6%).

Warren Buffet adviseert particuliere beleggers al jaren om te investeren S&P 500 indexfondsen. De S&P 500 index heeft de afgelopen 50 jaar een gemiddeld rendement behaald van 9,9%. Dat is hoog.

Koop dit fonds bij DEGIRO

Vergelijkbare producten

 • iShares S&P 500 EUR Hedged UCITS ETF (Acc) – De dollarvaluta in de index wordt maandelijks afgedekt naar de euro en de koers van het aandeel is in euro’s. iShares S&P 500 EUR Hedged UCITS ETF relatief goedkoop met een kostenratio van 0,2%.
 • AMUNDI S&P 500 UCITS ETF – EUR (C) heeft een kostenratio van 0,15%, heeft verschillende aandelenklassen en een daarvan keert dividend uit. Dit fonds heeft synthetische replicatie. Dat houdt in dat de onderliggende aandelen niet echt worden gekocht maar met een swap overeenkomst de prestaties van de S&P 500 zo goed mogelijk worden gevolgd.
 • Vanguard S&P 500 ETF heeft een kostenratio van 0,04% en wordt verhandeld in dollars. Je moet dus eerst een dollarrekening hebben of dollars wisselen om in Vanguard S&P 500 ETF te investeren.

Sectorverdeling S&P 500 index

S&P 500 index sectorverdeling
S&P 500 index sectorverdeling

AMUNDI NASDAQ-100 UCITS ETF – EUR (C)

Nasdaq 100 jaarrendement
Nasdaq 100 jaarrendement. Bron: https://indexes.nasdaqomx.com/docs/FS_NDX.pdf

AMUNDI NASDAQ-100 UCITS ETF – EUR (C) is een belegging in de grootste niet-financiële aandelen die genoteerd zijn aan de NASDAQ. De kostenratio is 0,23%. Met deze indextracker beleg je voornamelijk in technologiebedrijven; IT (59%). Bedrijven als Apple (12%), Amazon (10%), Microsoft (10%) en Alphabet (=Google, 9%) hebben een relatief hoge weging in de portefeuille. De AMUNDI NASDAQ-100 UCITS ETF – EUR (C) is vooral geschikt voor offensieve beleggers die met een indexfonds willen beleggen in technologie aandelen. Het geannualiseerde jaarrendement was de afgelopen 10 jaar 18,23%.

Rendement Nasdaq 100 vs S&P 500

Nasdaq 100 extra rendement tov S&P 500
Nasdaq 100 extra rendement tov S&P 500
Rendement Nasdaq 100 vs S&P 500
Rendement Nasdaq 100 vs S&P 500

Bron: https://business.nasdaq.com/marketinsite/2018/GIS/Whats-New-with-the-Nasdaq-100.html en https://indexes.nasdaqomx.com/docs/FS_NDX.pdf

Je kunt bovenstaande indexfondsen kopen via je bank of een goedkope online broker zoals DEGIRO.

Beleggen in ETF’s

Goedkope brokers vergelijken

Beleggen voor Beginners

De goedkoopste ETF’s indexfondsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *