Beleggen

ABN Amro Beleggen review

Klanten van ABN Amro kunnen zelfstandig beleggen en beleggen met hulp van de adviseurs van ABN AMRO. Een beleggingsrekening is gekoppeld aan een betaalrekening van ABN Amro.

Begeleid beleggen kan al vanaf 50 euro. Vermogensbeheer is beschikbaar vanaf een belegd vermogen van € 50.000. Zelf beleg ik al jaren zelfstandig bij ABN Amro en heb het pakket Zelf Beleggen Basis. In deze review ga ik daar verder op in.

Top 10 Goedkope Brokers Vergelijken

Waarin kun je bij ABN Amro beleggen?

Met Zelf Beleggen Basis kun je beleggen in meer dan 270 aandelen, 70 ETF’s en 200 beleggingsfondsen (bron: abnamro.nl 5-3-2020). Zelf merk ik dat ik bij ABN Amro niet altijd kan beleggen in de ETF’s van mijn keuze, maar meestal heeft ABN wel een goed alternatief.

  • Aandelen: AEX, AMX, AScX, Lokaal, Stoxx 50 en S&P 100

Voor veel beleggers is het aanbod van ABN Amro Zelf Beleggen Basis ruim voldoende om vermogen op te bouwen. Als je meer keuze wilt, kun je kiezen voor Zelf Beleggen Plus.

ABN Amro beleggen kosten

Servicekosten

De servicekosten zijn 0,2% van de waarde van je beleggingsportefeuille. Vanaf € 100.000 zijn de servicekosten 0,12%, vanaf € 400.000 zijn de servicekosten 0,06%. Dus je betaalt € 20 euro per jaar per € 10.000 belegd vermogen.

Transactiekosten

ABN Amro is aantrekkelijk voor beleggers in beleggingsfondsen, want daarvoor rekenen ze geen transactiekosten.

Daarnaast heb je geen transactiekosten als je maandelijks een vast bedrag belegt in ETF’s. Zelf beleg ik iedere maand € 100 in iShares North America Index ETF (ETF VS) en ik betaal daarvoor geen transactiekosten.

Zelf beleggen in aandelen en ETF’s is wel een stuk duurder dan bij online brokers.

Voor aandelen en ETF’s betaal je € 5 plus 0,05% van de orderwaarde. Voor aandelen in het buitenland € 10 plus 0,05% van de orderwaarde.

Voor een order van ongeveer € 2.000 Vanguard World ETF (verhandeld op de Duitse beurs) betaalde ik laatst € 15 aan transactiekosten.

Gemak ABN Amro beleggen

Wij beleggen bij ABN Amro, ING, DEGIRO en Flatex. De interface van ABN Amro is heel simpel en makkelijk in gebruik. Voor mij werkt het prima.

Bij DEGIRO worden orders veel sneller uitgevoerd en bij ABN Amro wordt het geld pas een dag later van je betaalrekening afgeschreven. Op zich prima, maar een beetje verwarrend. Je kunt ook gratis gebruik maken van Mijn Dealingroom, maar ik doe dat zelf pas sinds kort.

ABN Amro Mijn Dealingroom
ABN Amro Mijn Dealingroom

Zelf kan ik oude orders niet terugvinden en de informatie over historische rendementen vind ik niet zo duidelijk. Maar ik beleg een deel van mijn geld bij mijn huisbank omdat ik dat een fijn een veilig gevoel vind (risicospreiding tussen brokers). Doordat ik voor maandelijks een bedrag beleg betaal ik daar ook geen transactiekosten voor.

Ad

Beleg in ETF’s en aandelen voor € 2 + 0,03% per order bij DEGIRO.

Meer info >

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Ad

De Brand New Day beleggingsrekening biedt een kant en klare oplossing voor indexbeleggers. Je kiest zelf de verdeling tussen aandelen en obligaties en je kunt gebruik maken van lifecyclebeleggen.

Open nu een beleggingsrekening bij Brand New Day

Over de auteur
drs. Jasper Bronkhorst is oprichter van Geldreview.nl; het beleggingsplatform met de beste brokers en ETF’s. Hij is docent aan de Hogeschool van Amsterdam op de opleidingen Creative Business en Communicatie. Jasper heeft economie gestudeerd aan de universiteiten van Maastricht en Amsterdam. Hij is afgestudeerd bij ING Investment Management en is zijn loopbaan begonnen bij ING Financial Markets. Jasper schrijft inmiddels 20 jaar over beleggen.