Beleggen

Beleggen bij DEGIRO review – kosten en gebruik

Laatste update 20 juli 2021

DEGIRO is sinds 2013 uitgegroeid tot de grootste Nederlandse broker voor Nederlandse particuliere beleggers en staat onder toezicht van Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). Inmiddels maken 1 miljoen beleggers in 18 landen gebruik van DEGIRO en het is afgelopen jaar overgenomen door het Duitse beursgenoteerde Flatex.

DEGIRO is voor beleggers die de kosten laag willen houden en is wat mij betreft de beste online broker. In deze review leg ik uit waarom.

Actie: nu met € 50 transactietegoed

Website: www.degiro.nl

Voors

 • Eén van de laagste fees op de markt
 • Wereldwijd beleggen
 • Gebruiksvriendelijks platform

Tegens

 • Beperkte educatie en research tools

Bezoek broker

DEGIRO kosten

Bij DEGIRO kun je wereldwijd beleggen tegen lage tarieven. De kosten verschillen per beurs en instrument, maar je bent vaak veel goedkoper uit dan bij de bank en andere brokers.

Ik heb een rekening geopend bij DEGIRO vanwege de lage kosten, maar ik vind het ook heel gebruiksvriendelijk. Inmiddels heb ik ruim € 60.000 belegd bij DEGIRO in 12 verschillende ETF’s en aandelen. Ik koop gemiddeld één of twee keer per 2 maanden ETF’s en aandelen bij DEGIRO. Afgelopen jaar heb ik twee keer aandelen (NIBC en ETF Zuid-Korea) verkocht.

Ik beleg vooral in indexfondsen in de vorm van ETF’s. DEGIRO heeft commissievrije ETF’s / Kernselectie € 0 (voorwaarden van toepassing).

De belangrijkste kosten bij DEGIRO op een rij (een volledig overzicht vind je hier):

 • Servicekosten – € 2,50 per beurs per jaar met uitzondering van Euronext Amsterdam en Brussel (maximale kosten per beurs, 0,25% van de jaarlijkse maximale accountwaarde)
 • Nederlandse aandelen en ETF’s – €2,00 + 0,03%
 • Aandelen VS – € 0,50 + USD 0,004 per aandeel
 • Nederlands Beleggingsfonds – €7,50 + 0,10%. 0,20% service fee
 • Obligaties Nederland – € 2 + 0,06%
 • Opties Euronext LIFFE Indices (Nederland, België, Frankrijk, Portugal): €0,95 per contract
 • Opties Euronext LIFFE Aandelen (Nederland, België, Frankrijk, Portugal): €0,85 per contract

Hieronder een paar voorbeelden van de kosten van mijn laatste transacties:

 • 3 aandelen Walt Disney gekocht voor € 308,34 met € 0,51 transactiekosten. DEGIRO is vooral interessant als je relatief kleine bedragen belegt.
 • 8 ETF’s iShares Russia – transactiekosten € 2,25
 • Verkoopkosten 150 aandelen NIBC: € 2,33 voor een verkooporder van € 1.102,50

Hoe staat het met veiligheid?

DEGIRO onder toezicht van Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB). 

Al je beleggingen staan in een apart bewaarbedrijf en zijn gescheiden van DEGIRO. Mocht er iets gebeuren met DEGIRO dan vallen je beleggingen niet in de failliete boedel, maar blijven zij in het vermogen van het bewaarbedrijf.

Sinds kort staan mijn niet-belegde gelden op een geldrekening bij flatex Bank dat valt onder depositogarantiestelsel (Entschädigungseinrichtung deutscher Banken) waardoor dit wordt gegarandeerd tot een bedrag van €100.000. 

Voor de veiligheid kun je geld alleen in- en uitboeken via één gekoppelde betaalrekening bij bijvoorbeeld ABN, ING of Rabo. Ik heb één keer geld overgemaakt vanaf een andere rekening maar dat werd geweigerd en binnen een paar dagen teruggestort. Niemand anders dan jij kan dus geld in- en uitboeken.

Gebruiksvriendelijk

De voornaamste reden voor mij en veel anders beleggers om voor DEGIRO te kiezen zijn de lage kosten, maar het systeem werkt ook perfect. Ik gebruik de app van DEGIRO dagelijks.

Ik ben onder de indruk van de snelheid hoe de app werkt en transacties worden uitgevoerd. Binnen enkele minuten zijn beleggingen aan je portefeuille toegevoegd. Dagelijks kun je volgen hoeveel je hebt verdiend of verloren. Meestal is dat heel leuk. Soms niet.

Je kunt heel makkelijk favorieten bookmarken. Zo volg ik mijn favoriete aandelen en ETF’s en sla ik toe als de prijs laag genoeg is.

Beleggingsproducten bij DEGIRO

Zelf beleg ik in ETF’s en aandelen bij DEGIRO, maar je kunt in vrijwel alle gangbare beleggingsproducten beleggen:

 • Aandelen
 • Beleggingsfondsen
 • ETF
 • Futures
 • Hefboomproducten
 • Obligaties
 • Opties
 • Warrants
 • X Forex
 • X CFD’s
 • X Crypto’s

Je hebt toegang tot 50 beurzen in 30 landen. Beurzen zoals Euronext, Nasdaq en Xetra, maar ook Hong Kong en Australië. Plus dat je voor veel beurzen realtime koersen overzichten hebt.

Een beleggingsrekening openen bij DEGIRO

Het openen van een beleggingsrekening bij DEGIRO is heel eenvoudig en kost je maar een paar minuten.

Open een beleggingsrekening bij de DEGIRO >

Je kunt hier de tarieven van DEGIRO vergelijken met die van andere brokers.

Alternatieven

Ad
logo etoro eToro is een sociaal handelsplatform met wereldwijd 20 miljoen gebruikers. Bij eToro kun je met 0% Commissie beleggen in aandelen en etf’s. Handelen in cryptovaluta. Rekening bij eToro is gratis.

Uw kapitaal loopt risico

Meer info >

Ad

De Brand New Day beleggingsrekening biedt een kant en klare oplossing voor indexbeleggers. Je kiest zelf de verdeling tussen aandelen en obligaties en je kunt gebruik maken van lifecyclebeleggen.

Open nu een beleggingsrekening bij Brand New Day

Sponsored
BinckBank Populaire Nederlandse broker met gebruiksvriendelijk platform.
Actie: Nu € 500 transactietegoed
Bezoek website

Over de auteur
drs. Jasper Bronkhorst is oprichter van Geldreview.nl en helpt beleggers met het vinden van een goedkope een broker en de beste etf’s. Hij is docent aan de Hogeschool van Amsterdam op de opleidingen Creative Business en Communicatie. Jasper heeft economie gestudeerd aan de universiteiten van Maastricht en Amsterdam. Hij is afgestudeerd bij ING Investment Management en is zijn loopbaan begonnen bij ING Financial Markets.

Affiliate disclaimer: dit artikel bevat affiliatelinks naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links zijn gedaan.

Disclaimer
Alle informatie op Geldreview.nl is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. Het is geen persoonlijk advies tot het doen van beleggingen. Wij mogen geen antwoord geven op vragen over financiële producten. De verstrekte informatie is geen aanbod, beleggingsadvies of financiële dienst. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 
Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.