Beleggen

Beleggen bij DEGIRO review – bespaar tot 96% op transactiekosten

Laatste update:

De Nederlandse online broker DEGIRO is in 2013 gestart en uitgegroeid één van de grootste brokers van Europa doordat ze met ongekend lage tarieven beleggen voor een groot publiek mogelijk maken. DEGIRO heeft inmiddels 400.000 klanten in 18 landen. Met DEGIRO bespaar je tot 96% op transactiekosten.

Actie! Open een gratis DEGIRO rekening en ontvang € 1.000 transactietegoed!

Als je net als ik maandelijks relatief kleine bedragen wilt beleggen, dan is er geen betere broker dan DEGIRO. Ik belegde eerst bij mijn huisbank ABN Amro en betaalde minimaal 10 euro per transactie. Met een maandelijkse transactie van 200 euro was ik al 5% kwijt aan transactiekosten. Daarom ging ik geld opsparen om grotere bedragen te beleggen, zodat ik relatief minder aan aankoopkosten kwijt was. DEGIRO maakt het voor kleine beleggers als ik mogelijk om een goed rendement te behalen door de kosten laag te houden. Daarom heb ik een beleggingsrekening geopend bij DEGIRO.

Bij DEGIRO kun je wereldwijd beleggen tegen ongekend lage tarieven. Ik beleg vooral in indexfondsen in de vorm van ETF’s en voor de meeste rekent DEGIRO geen transactiekosten (max 1x per maand). Maar ook als ik aandelen koop ben ik veel goedkoper uit dan eerst bij ABN.

Naar de website van DEGIRO

DEGIRO beleggen kosten

De voornaamste reden voor mij en veel anders beleggers om voor DEGIRO te zien zijn de lage kosten, maar het systeem werkt ook perfect. Ik gebruik vooral de app (verkrijgbaar in de App store) en ben onder de indruk van de snelheid hoe de app werkt en transacties worden uitgevoerd. Je kunt heel makkelijk favorieten bookmarken. Zo volg ik mijn favoriete aandelen en ETF’s. De belangrijkste kosten bij DEGIRO:

 • Servicekosten – € 2,50 per beurs per jaar met uitzondering van Euronext Amsterdam en Brussel
 • Aandelen order à € 1.000 – € 2,38
 • ETF order à € 1.000 – € 0 (kernselectie)
 • Beleggingsfonds order à € 1.000 – € 0 (kernselectie)

Service fee – € 2,50 per jaar per beurs (max 0.25% van de jaarlijkse maximale account waarde ) behalve Amsterdam en Brussel, 0,20% voor beleggingsfondsen buiten kernselectie. | Beleggingsfondsen – Kernselectie gratis, € 7,50 + 0,10%  | Trackers (ETF’s) – Kernselectie gratis |  Aandelen AEX – € 2 + 0,038% | Aandelen VS – € 0,50 + USD 0,004 per aandeel | Obligaties – € 2 + 0,038% |   Dividenduitkeringen – gratis

 DEGIRO heeft een kernselectie van 700 fondsen waarbij je geen transactiekosten betaalt (fair use policy). Hieronder zie je één van mijn transacties waar ik voor ruim € 1.000 Vanguard S&P 500 ETF’s koop zonder transactiekosten:

DEGIRO beleggen
Beleggen bij DEGIRO zonder transactiekosten

Beleggingsproducten bij DEGIRO

Zelf beleg ik in ETF’s en aandelen bij DEGIRO, maar je kunt in vrijwel alle gangbare beleggingsproducten beleggen:

 • Aandelen
 • Beleggingsfondsen (niet genoteerd)
 • ETF
 • Futures
 • Hefboomproducten
 • Obligaties
 • Opties
 • Warrants
 • CFD’s

Beurzen en landen

Je hebt toegang tot 50 beurzen in 30 landen. Beurzen zoals Euronext, Nasdaq en Xetra, maar ook Hong Kong en Australië. Plus dat je voor veel beurzen realtime koersen overzichten hebt. Je kunt beleggen in ETF’s, beleggingsfondsen, aandelen, obligaties en opties. Eigenlijk alles dat je nodig hebt als belegger.

DEGIRO biedt niet zoals sommige traditionele brokers uitgebreide beleggingsrapporten en analyses. Die informatie moet je ergens anders vandaan halen. Als indexbelegger vind je wel de factsheets op de site van DEGIRO. Maar als je gewoon wilt beleggen tegen lage kosten dan is DEGIRO de beste optie.

Een beleggingsrekening openen bij DEGIRO

Het openen van een beleggingsrekening bij DEGIRO is heel eenvoudig en kost je maar een paar minuten.

beleggigsrekening openen bij DEGIRO

> Open een beleggingsrekening bij de DEGIRO

drs. Jasper Bronkhorst is oprichter van Geldreview.nl en docent aan de Hogeschool van Amsterdam op de opleidingen Creative Business en Communicatie. Hij is in 2001 zijn loopbaan begonnen bij ING met het schrijven voor beleggers. Jasper heeft economie gestudeerd aan de universiteiten van Maastricht en Amsterdam.

Je kunt hier de tarieven van DEGIRO vergelijken met die van andere brokers.

Brokers
degiro logo Beleggen tegen ongekend lage tarieven? Open dan een beleggingsrekening bij DEGIRO. Honderden fondsen kun je kopen met € 0,- transactiekosten. Ik beleg zelf via DEGIRO en beveel hen aan; heel gebruiksvriendelijk platform en goedkoop. Al meer dan 400.000 beleggers in 18 landen gebruiken DEGIRO.

Actie! Open een gratis DEGIRO rekening en ontvang € 1.000 transactietegoed!

flatex logo De Duitse online broker Flatex is nu ook in Nederland. Beleggen met € 0,- transactiekosten. Geen account- en depotkosten. Het geld op je Flatex rekening is tot €100.000 volledig beschermd.

Open een beleggingsrekening bij Flatex