Beleggen

Beleggen bij DEGIRO review

DEGIRO is in 2013 gestart en uitgegroeid één van de grootste brokers van Europa doordat ze met ongekend lage tarieven beleggen voor een groot publiek mogelijk maken. DEGIRO heeft inmiddels 300.000 klanten in 18 landen.

Gesponsord
degiro logo Beleggen tegen ongekend lage tarieven? Open dan een beleggingsrekening bij DEGIRO. Behaal méér rendement door hele lage kosten.

flatex logo De grootste Duiste online broker Flatex is nu ook in Nederland. Geen transactie- en orderkosten. Geen account- en depotkosten. Nu tijdelijk € 100 welkomst bonus! Info & aanvragen

Als je net als ik maandelijks relatief kleine bedragen wilt beleggen, dan is er geen betere broker dan DEGIRO. Ik belegde eerst bij mijn huisbank en betaalde minimaal 10 euro per transactie. Met een maandelijkse transactie van 200 euro was ik al 5% kwijt aan transactiekosten. Daarom ging ik geld opsparen om grotere bedragen te beleggen, zodat ik relatief minder aan aankoopkosten kwijt was. DEGIRO maakt het voor kleine beleggers als ik mogelijk om een goed rendement te behalen door de kosten laag te houden.

Bij DEGIRO kun je wereldwijd beleggen tegen ongekend lage tarieven. Ik beleg vooral in indexfondsen in de vorm van ETF’s en voor de meeste rekent DEGIRO geen transactiekosten (max 1x per maand). Maar ook als ik aandelen koop ben ik veel goedkoper uit dan eerst bij ABN.

DEGIRO kosten

De voornaamste reden voor mij en veel anders beleggers om voor DEGIRO te zien zijn de lage kosten, maar het systeem werkt ook perfect. Ik gebruik vooral de app (verkrijgbaar in de App store) en ben onder de indruk van de snelheid hoe de app werkt en transacties worden uitgevoerd. Je kunt heel makkelijk favorieten bookmarken. Zo volg ik mijn favoriete aandelen en ETF’s. De belangrijkste kosten bij DEGIRO:

  • Servicekosten – € 2,50 per beurs met uitzondering van Euronext Amsterdam en Brussel
  • Aandelen order à € 1.000 – € 2,38
  • ETF order à € 1.000 – € 0 (kernselectie)
  • Beleggingsfonds order à € 1.000 – € 0 (kernselectie)

Service fee – € 2,50 per jaar per beurs (max 0.25% van de jaarlijkse maximale account waarde ) behalve Amsterdam en Brussel, 0,20% voor beleggingsfondsen buiten kernselectie. | Beleggingsfondsen – Kernselectie gratis, € 7,50 + 0,10%  | Trackers (ETF’s) – Kernselectie gratis |  Aandelen AEX – € 2 + 0,038% | Aandelen VS – € 0,50 + USD 0,004 per aandeel | Obligaties – € 2 + 0,038% |   Dividenduitkeringen – gratis

 DEGIRO heeft een kernselectie van 700 fondsen waarbij je geen transactiekosten betaalt (fair use policy).

Gesponsord
degiro logo Beleggen tegen ongekend lage tarieven? Open dan een beleggingsrekening bij DEGIRO. Behaal méér rendement door hele lage kosten.

flatex logo De grootste Duiste online broker Flatex is nu ook in Nederland. Geen transactie- en orderkosten. Geen account- en depotkosten. Nu tijdelijk € 100 welkomst bonus! Info & aanvragen

Beurzen en landen

Je hebt toegang tot 50 beurzen in 30 landen. Beurzen zoals Euronext, Nasdaq en Xetra, maar ook Hong Kong en Australië. Plus dat je voor veel beurzen realtime koersen overzichten hebt. Je kunt beleggen in ETF’s, beleggingsfondsen, aandelen, obligaties en opties. Eigenlijk alles dat je nodig hebt als belegger.

DEGIRO biedt niet zoals sommige traditionele brokers uitgebreide beleggingsrapporten en analyses. Die informatie moet je ergens anders vandaan halen. Als indexbelegger vind je wel de factsheets op de site van DEGIRO. Maar als je gewoon wilt beleggen tegen lage kosten dan is DEGIRO de beste optie.

Je kunt hier de tarieven van DEGIRO vergelijken met die van andere brokers.