Beleggen

Beleggen bij Flatex – Review

Deze site bevat affiliatielinks naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links zijn gedaan.

Flatex is de eerste online broker in Nederland waarbij je aandelen, opties, beleggingsfondsen en ETF’s kunt verhandelen zonder transactiekosten. Daarom heb ik laatst een beleggingsrekening geopend bij Flatex en dat is heel eenvoudig.

Duitse online broker Flatex bestaat sinds 2006 en heeft inmiddels ruim 300.000 klanten. Flatex is sinds vorig jaar actief in Nederland en dat is onderdeel van het beursgenoteerde Flatex AG met 500 medewerkers. Het bedrijf staat als bank onder de supervisie van de Duitse toezichthouder BaFin. Het geld op je flatex rekening is tot €100.000 gegarandeerd via het Duitse Depositogarantiestelsel.

Zelf beleggen we via ABN Amro, ING, DEGIRO, Lender & Spender en nu dan ook Flatex. Niet dat ik je adviseer om ook bij zoveel aanbieders te gaan beleggen, maar als beleggingsblogger zoals ik moet je natuurlijk ook verschillende producten en diensten uitproberen.

Ik beleg maximaal enkele keren per maand en vaak zonder transactiekosten in ETF’s bij DEGIRO, ING en ABN Amro. Maar zeker voor actievere beleggers biedt Flatex veel kostenvoordeel. Laatst kocht ik voor € 2.000 een wereld ETF bij ABN Amro (voor de studie van mijn kind) en moest daarvoor € 15 transactiekosten betalen. Bij Flatex zou ik € 0 kwijt zijn. Als je meerdere keren per maand handelt loopt het kostenvoordeel ten opzichte van traditionele brokers flink op. Op dit moment is Flatex de goedkoopste online broker.

Top 10 Goedkope Brokers Vergelijken

Transactiekosten Flatex

Flatex rekent voor de standaard beleggingsproducten zoals aandelen, obligaties, fondsen en ETF’s geen transactiekosten. Dat is het grootste voordeel van beleggen bij Flatex. Voor handelen in vreemde valuta en CFD’s worden wel kosten in rekening gebracht (maar daar zijn hoge beleggingsrisico’s aan verbonden, zou ik niet aan beginnen).

Transactiekosten Flatex
Transactiekosten Flatex opgehaald 3-3-2020

Een beleggingsrekening openen bij Flatex

Het is vrij eenvoudig om online een beleggingsrekening te openen bij Flatex. Je vult eerst online het aanvraagformulier in:

rekening openen bij Flatex
Rekening openen bij Flatex

Daarna moet je je legitimeren door een kopie van je paspoort te uploaden of via een video-legitimatie. Ik heb gewoon een kopie van mijn paspoort geupload.

Na ontvangst van je klantnummer en sms-verificatiecode kun je inloggen op de rekening via het WebFiliaal. Je kunt je wachtwoord meteen wijzigen. Je krijgt een Duits IBAN rekeningnummer waarop je geld kunt overmaken en direct kunt beginnen met beleggen bij Flatex. Zelf kon ik geen geld overmaken naar het buitenland, maar dat kon ik eenvoudig wijzigen en beginnen met beleggen.

Je handelt vanuit het webfiliaal en hebt daarvoor de flateXSecure app nodig als extra veiligheidscheck.

Wereldwijd beleggen met Flatex

Beleggen bij Flatex doe je via tradegatexchange (Hoofdeigenaar is de Deutsche Börse AG). Daarmee kun je in meer dan 10.000 effecten wereldwijd handelen. tradegatexchange rekent geen orderkosten. Een ander groot voordeel van tradegatexchange is de ruime openingstijden van 8:00 – 22:00 uur. Een overzicht:

beleggen via tradegatexchange

Conclusie

Beleggen bij Flatex is voor actieve beleggers een welkom en goedkoop alternatief ten opzichte van traditionele brokers. Daarnaast kun je gebruik maken van ruimere handelstijden; tot 22 uur ‘s avonds. Het geld op je flatex rekening is tot €100.000 gegarandeerd via het Duitse Depositogarantiestelsel.

Goedkope brokers
Beleggen tegen ongekend lage tarieven? Open dan een beleggingsrekening bij DEGIRO. Beleggen voor € 2 + 0,03%. Honderden fondsen kun je zelfs kopen met € 0,- transactiekosten. Al meer dan 450.000 beleggers in 18 landen gebruiken DEGIRO. Ik beleg zelf ook via DEGIRO en beveel hen aan; heel gebruiksvriendelijk platform en goedkoop.

Open nu een beleggingsrekening bij DEGIRO

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je geld verliezen

Vergelijk, stap over en bespaar honderden euro’s
Top 10 Goedkope Brokers
Top 10 Goedkope Energie
Mobiele abonnementen
ETF’s

Over de auteur
drs. Jasper Bronkhorst is oprichter van Geldreview.nl en schrijft over beleggen, persoonlijke financiën en ondernemen. Hij is docent aan de Hogeschool van Amsterdam op de opleidingen Creative Business en Communicatie. Jasper heeft economie gestudeerd aan de universiteiten van Maastricht en Amsterdam en is zijn loopbaan begonnen bij ING.

Top 10 Goedkope Brokers Vergelijken