Beleggen

Beleggen bij Flatex – Review

Laatste update 3 januari 2021

Flatex was de eerste online broker in Nederland waarbij je aandelen, opties, beleggingsfondsen en ETF’s kon verhandelen zonder transactiekosten. Daarom heb ik laatst een beleggingsrekening geopend bij Flatex en dat is heel eenvoudig.

Maar inmiddels rekent Flatex € 3,90 per transactie en zijn ze niet meer de goedkoopste broker.

Duitse online broker Flatex bestaat sinds 2006 en heeft inmiddels ruim 300.000 klanten. Flatex is sinds vorig jaar actief in Nederland en dat is onderdeel van het beursgenoteerde Flatex AG met 500 medewerkers. Het bedrijf staat als bank onder de supervisie van de Duitse toezichthouder BaFin. Het geld op je flatex rekening is tot €100.000 gegarandeerd via het Duitse Depositogarantiestelsel.

Zelf beleggen we via ABN Amro, ING, DEGIRO, Lender & Spender en nu dan ook Flatex. Niet dat ik je adviseer om ook bij zoveel aanbieders te gaan beleggen, maar als beleggingsblogger zoals ik moet je natuurlijk ook verschillende producten en diensten uitproberen.

Top 10 Goedkope Brokers Vergelijken

Een beleggingsrekening openen bij Flatex

Het is vrij eenvoudig om online een beleggingsrekening te openen bij Flatex. Je vult eerst online het aanvraagformulier in:

rekening openen bij Flatex
Rekening openen bij Flatex

Daarna moet je je legitimeren door een kopie van je paspoort te uploaden of via een video-legitimatie. Ik heb gewoon een kopie van mijn paspoort geupload.

Na ontvangst van je klantnummer en sms-verificatiecode kun je inloggen op de rekening via het WebFiliaal. Je kunt je wachtwoord meteen wijzigen. Je krijgt een Duits IBAN rekeningnummer waarop je geld kunt overmaken en direct kunt beginnen met beleggen bij Flatex. Zelf kon ik geen geld overmaken naar het buitenland, maar dat kon ik eenvoudig wijzigen en beginnen met beleggen.

Je handelt vanuit het webfiliaal en hebt daarvoor de flateXSecure app nodig als extra veiligheidscheck.

Wereldwijd beleggen met Flatex

Beleggen bij Flatex doe je via tradegatexchange (Hoofdeigenaar is de Deutsche Börse AG). Daarmee kun je in meer dan 10.000 effecten wereldwijd handelen. tradegatexchange rekent geen orderkosten. Een ander groot voordeel van tradegatexchange is de ruime openingstijden van 8:00 – 22:00 uur. Een overzicht:

beleggen via tradegatexchange

Ad

Beleg met lage kosten bij DEGIRO.

Meer info >

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Vergelijk, stap over en bespaar honderden euro’s
Top 10 Goedkope Brokers
Top 10 Goedkope Energie
Alles-in-1 vergelijken
Mobiele abonnementen
Beste ETF’s

Over de auteur
drs. Jasper Bronkhorst is uitgever van Geldreview.nl en The Global Value Report. Hij helpt beleggers met vinden van de beste broker en ETF’s. Daarnaast biedt hij een cursus beleggen. Hij is docent Vermogensbeheer en Ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Jasper heeft economie gestudeerd aan de universiteiten van Maastricht en Amsterdam. Hij is afgestudeerd bij ING Investment Management en is zijn loopbaan begonnen bij ING Financial Markets. Jasper schrijft inmiddels 20 jaar over beleggen.

Top 10 Goedkope Brokers Vergelijken