Beleggen

Beleggen zonder transactiekosten in 2022

commissievrij beleggen

Er zijn inmiddels zes brokers en banken waar je kunt beleggen zonder transactiekosten. Hier vind je het overzicht om commissievrij te beleggen.

Als je net als wij vooral kleine bedragen belegt, dan kunnen transactiekosten een flinke hap uit je beleggingsrendement nemen. De kosten laag houden betekent een hoger rendement voor jou.

Niet alle beleggingsproducten zijn commissievrij en er zijn voorwaarden van toepassing. Maar als je die kent is het vrij eenvoudig om de kosten laag te houden. Wij beleggen zonder transactiekosten bij drie brokers.

Een overzicht:

1. Beleggen zonder transactiekosten bij DEGIRO

Zelf beleg ik het meeste van mijn geld bij DEGIRO. Vooral vanwege de lage kosten. Bij DEGIRO kun je commissievrij beleggen in Amerikaanse aandelen en veel ETF’s. Er zijn wel externe handlingkosten van 50 cent per transactie. Dus beleggen is niet helemaal gratis.

DEGIRO heeft een Kernselectie met zo’n 200 ETF’s die je zonder transactiekosten kunt kopen. Hiervoor geldt een fair use policy. Dit houdt volgens DEGIRO in dat je elke kalendermaand één transactie (een aankoop of verkoop) per ETF, zonder transactiekosten kunt laten uitvoeren. Elke volgende transactie moet een waarde hebben van minimaal 1.000 EUR, USD of GBP om in aanmerking te komen.

Ad

Beleg met lage kosten bij DEGIRO.

Meer info >

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

2. eToro 0% commissie op aandelen

eToro rekent geen commissie op aandelentransacties. Er is geen limiet en er geldt ook geen handelslimiet. Het is mogelijkheid om fractionele aandelen te kopen. Daarnaast kun je bij eToro beleggen in ETF’s, cryptovaluta en CFD’s.

eToro biedt aandelen van 17 beurzen over de hele wereld. Hou er echter rekening mee dat niet elk aandeel van elke beurs beschikbaar is op het platform. Dat aanbod is minder groot dat bij bijvoorbeeld DEGIRO. In Amsterdam kun je bijvoorbeeld 37 aandelen kopen, op NYSE 1.031, Nasdaq 712 en Frankfurt 115.

logo etoro eToro is een sociaal handelsplatform met wereldwijd 20 miljoen gebruikers. Bij eToro kun je met 0% Commissie beleggen in aandelen. Handelen in cryptovaluta. Rekening bij eToro is gratis.

Uw kapitaal loopt risico. Er gelden andere tarieven. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

Meer info >

3. Bux Zero – Zero orders zonder transactiekosten

Bij Bux Zero kun je zonder transactiekosten beleggen met Zero Orders in aandelen en ETF’s. Amerikaanse aandelen zijn ook met limiet- en marktorders commissievrij. Zero Orders worden aan het eind van de handelsdag uitgevoerd, tussen 4 en 5 uur ‘s middags. Dus wanneer je na 4 uur ‘s middag een order inlegt, dan wordt deze pas de volgende dag uitgevoerd. Zelf gebruik ik eigenlijk alleen limietorders bij andere brokers. Het aanbod ETF’s is wel bij beperkt.

4. ABN Amro Periodiek Beleggen

Ik beleg bij ABN Amro iedere maand 225 in een Amerikaanse indexfonds zonder transactiekosten. Mijn eerste keuze was de Vanguard S&P 500 ETF, maar die was niet beschikbaar voor periodiek beleggen. Daarom beleg ik nu in iShares North America Equity Index Fund. De kostenratio is wel wat hoger 0,19% ipv 0,07%. Met periodiek beleggen heb ik inmiddels een potje opgebouwd van ruim 8.000 euro met een rendement van 38%. ABN Amro rekent geen transactiekosten op beleggingsfondsen bij Zelf Beleggen.

Als je wilt beleggen bij ABN Amro moet je daar ook een betaalrekening hebben.

5. ING – geen transactiekosten voor Trackers en Fondsen

ING rekent geen transactiekosten voor het online (ver)kopen van fondsen en trackers bij Zelf op de Beurs. Mijn vrouw belegt periodiek bij ING in een NN mixfonds. Commissievrij. Ook bij ING is een betaalrekening verplicht.

 Transactiekosten Servicekosten (per jaar)
Aandelen€1 + 0,1%Basisfee     €20
BeleggingsfondsenGratisServicefee0,06% – 0,24%
TrackersGratis  

6. ASN Bank

ASN Bank biedt duurzame beleggingsfondsen die je kunt kopen zonder transactiekosten. De kostenratio van het ASN Duurzaam Aandelenfonds is 0,85%. Als je daar de servicekosten bij optelt zijn de kosten met 1,15% veel hoger dan wanneer je in ETF’s belegt bij een online broker. ASN Bank servicekosten:

Tot en met € 100.0000,30%
Over het meerdere tot en met € 500.0000,15%
Over het meerdere boven € 500.0000,07%

Zoals je zit zijn er vele mogelijkheden om te beleggen zonder transactiekosten. Ook met kleine bedragen.

TIP Je kunt voordelig beleggen bij:

DEGIRO – Ruim aanbod. Lage tarieven.

Bux Zero – Beleg zonder commissie in aandelen en ETF’s in een app.

Saxo Bank – € 8

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je geld verliezen.

Check altijd de website en voorwaarden van de aanbieder voordat je een keuze maakt.

Brokers vergelijken

Disclaimer
Alle informatie op Geldreview.nl is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. Het is geen persoonlijk advies tot het doen van beleggingen. Wij mogen geen antwoord geven op vragen over financiële producten. De verstrekte informatie is geen aanbod, beleggingsadvies of financiële dienst. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 
Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.