Beleggen

De 5 Beste Pensioenrekeningen Vergelijken

De beste pensioenrekening aanbieders bieden pensioenopbouw met belastingvoordeel tegen lage kosten, met de mogelijkheid te sparen en te beleggen met aantrekkelijke (verwachte) rendementen.

Een individuele pensioenrekening is één van de beste manieren om te sparen en te beleggen voor een aanvullend pensioen – de belastingvoordelen geven uw vermogen een impuls. En u heeft zo een rekening geopend. Wij helpen u met het vinden van de beste aanbieder voor uw situatie.

De fiscale behandeling van een pensioenrekening is afhankelijk van individuele omstandigheden en kan in de toekomst onderhevig zijn aan veranderingen. Advies is om een belastingadviseur te raadplegen.

In deze vergelijking:

Waarom een pensioenrekening openen

Volgens AFM gaat een derde van de Nederlanders minder pensioen ontvangen dan hun bestedingsruimte toelaat. Je kunt dit oplossen door zelf met belastingvoordeel te sparen of te beleggen voor een aanvullend pensioen op een pensioenrekening of om eerder te stoppen met werken.

Als je geld op een pensioenrekening stort kun je dat belastingvrij doen als je voldoende ‘jaarruimte’ hebt, dus als je een pensioengat hebt. Over de pensioenuitkering betaal je inkomstenbelasting. Over het geld op de pensioenrekening hoef je ook geen vermogensrendementsheffing te betalen. Je hebt binnen 15 minuten een pensioenrekening geopend.

Binck Pensioen – Pensioenrekening voor beheerd beleggen

 • Afsluitkosten: € 0
 • Stortingskosten: geen
 • Beheerkosten: 0,50% + max. 0,28% fondskosten
 • Rendement: variabel

Binck belegt je vermogen uitsluitend in beleggingsinstellingen en beursgenoteerde trackers (ETFs). Binck heeft drie mogelijkheden voor pensioenopbouw; Defensief, Gabalanceerd en Offensief. De portefeuille die Binck voor je samenstelt bestaat uit een combinatie van verschillende beleggingsinstellingen en Binck hanteert een passief beleggingsbeleid en zorgt voor automatische risicoafbouw.

Open een pensioenrekening bij Binck

DEGIRO Pensioenrekening voor ‘doe-het-zelf beleggers’

 • Afsluitkosten: € 0 (€ 150 exitkosten)
 • Stortingskosten: afhankelijk van de belegging. 700 beleggingsfondsen en indextrackers gratis. Voorbeelden: Beleggingsfondsen kernselectie gratis, € 7,50 + 0,10%; Aandelen AEX € 2 + 0,02%,
 • Beheerkosten: 0,20% minimum activity fee plus fonds kosten
 • Rendement: variabel

Bij DEGIRO kun je nu zelf beleggen met belastingvoordeel. Je hebt volledige keuzevrijheid uit onder meer aandelen, beleggingsfondsen en indextracers (ETF’s). Omdat je bij DEGIRO volledige beleggingsvrijheid hebt, is dit vooral handig voor ervaren beleggers. Wanneer je met pensioen gaat kun je met het eindkapitaal een inkomensinstrument kopen bij een aanbieder naar keuze.

Open een DEGIRO Pensioenrekening

Brand New Day Pensioenrekening

 • Afsluitkosten: € 45
 • Stortingskosten: 0,50%
 • Beheerkosten: 0,59% tot 0,70%
 • Rendement: variabel 2,85% tot 11,44% (sinds 2012 per jaar)

Brand New Day is een online pensioenbank waar je fiscaal vriendelijk kunt beleggen voor een aanvullend pensioen. Je kunt eenmalig of vaker geld inleggen op een pensioenrekening. Uw geld wordt belegd in indexfondsen. U kunt zelf kiezen uit 12 indexfondsen.

Het geld staat vast tot je pensioen en dan koop je een inkomen (direct ingaande lijfrente) bij een aanbieder naar keuze. Brand New Day noemt dit “Banksparen voor uw pensioen, maar dan door te beleggen”.

De pensioenoplossing van Brand New is heel flexibel omdat er geen verplichtingen zijn aan de inleg. Dus je bepaalt zelf hoeveel en hoe vaak je belegt. Als je met pensioen gaat ben je vrij om zelf een aanbieder te kiezen om het inkomen te verzorgen. De optie lifecylce beleggen is handig omdat dan vanaf 10 jaar voor de pensioengerechtigde leeftijd de beleggingsportefeuille in stappen wordt omgezet van beleggingen in aandelenfondsen naar minder risicovolle obligatiefondsen. Het rendement is met beleggen variabel en was van 2012 2,85% tot 11,44% per jaar.

Open een Brand New Day Pensioenrekening

Loyalis ZZP pensioen

 • Afsluitkosten: € 40
 • Stortingskosten: 0,00% tot 0,23%
 • Beheerkosten: € 35 + 0,35%
 • Rendement: 6,07% (op basis van SFM toetsrendementen voor een 30 jarige)

Vier ZZP-organisaties, Loyalis en APG werken samen om zzp’ers van een goed pensioen te voorzien. Je bepaalt zelf hoeveel geld je stort en wanneer en tot een bepaalde hoogte (jaarruimte) krijg je geld terug van de belasting. Je kunt tussen je 60ste en 72ste jaar met pensioen gaan. Ook Loyalis biedt Lifecycle beleggen. Bij arbeidsongeschiktheid kunt u eerder bij uw geld en het gespaarde geld wordt uitgekeerd bij overlijden.

BrightPensioen

 • Afsluitkosten: € 100 (€ 150 exitkosten)
 • Stortingskosten: 0,07%
 • Beheerkosten: 0,24% (fondskosten) en € 210 lidmaatschap (€ 0 tot € 3.000 inleg en bij een inlegpauze)
 • Rendement: variabel

Bright helpt zzp’ers,ondernemers en werknemers die geen pensioenregeling hebben bij hun werkgever met het opbouwen van een pensioen. Bij Bright betaal je voor een lidmaatschap en beleg je vooral in duurzame ETF’s (indextrackers). Duurzaam beleggen betekent niet perse hoge rendementen. Persoonlijk vind ik een goed pensioen belangrijker dan dat het duurzaam is opgebouwd.

Klanten waarderen Bright met een 9,5. In het Bright LifeCyclefonds wordt eerst 60% geïnvesteerd in aandelen en dat wordt afgebouwd naar 25% als de pensioengerechtigde leeftijd nadert.

OPMERKING: OHRA, Delta Lloyd en ASR bieden sinds 2018 geen pensioenrekeningen meer aan voor nieuwe klanten. NNEK biedt te weinig informatie om op te nemen in de pensioenvergelijking.

Top 10 Goedkope Brokers Vergelijken

Disclaimer
Alle informatie op Geldreview.nl is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. Het is geen persoonlijk advies tot het doen van beleggingen. Wij mogen geen antwoord geven op vragen over financiële producten. De verstrekte informatie is geen aanbod, beleggingsadvies of financiële dienst. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 
Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Affiliate disclaimer: dit artikel bevat affiliatelinks naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links zijn gedaan.

Bronnen