Beleggen

Brand New Day Beleggingsrekening Review

Laatste update 3 februari 2022

De Brand New Day beleggingsrekening biedt een kant en klare oplossing voor vermogensopbouw tegen lage kosten.

Indexbeleggen via Brand New Day is wat mij betreft de makkelijkste oplossing voor beginnende beleggers die zelf niet actief met beleggen bezig willen zijn, maar wel een goed rendement willen. Zelf heb ik bij Brand New Day een beleggingsrekening voor mijn kind geopend.

Open een Brand New Day beleggingsrekening

Top 10 Goedkope Brokers Vergelijken

Beleggen bij Brand New Day in het kort

Als je een rekening opent, beleg je standaard in goed gespreide indexfondsen voor aandelen en obligaties. Na het openen van de beleggingsrekening kun je ook zelf fondsen kiezen.

Je kiest zelf de vermogensverdeling (asset allocatie) en je gaat veiliger beleggen in meer obligaties en minder aandelen naarmate je ouder wordt (lifecyclebeleggen). Je hebt bij Brand New Day de keuze uit vijf beleggingsportefeuilles van zeer defensief tot zeer offensief:

ModelVerdeling
Zeer offensief90% aandelen, 10% obligaties
Offensief70% aandelen, 30% obligaties
Neutraal50% aandelen, 50% obligaties
Defensief30% aandelen, 70% obligaties
Zeer defensief10% aandelen, 90% obligaties

Ik vergelijk Brand New Day vooral met mixfondsen en vermogensbeheerders en dan is een uitstekende gemaksoplossing tegen lage kosten.

Kosten Brand New Day Beleggingsrekening

Vergeleken met vermogensbeheerders en actieve beleggingsfondsen is Brand New Day een hele goede en goedkope oplossing.

Voor de Brand New Day beleggingsrekening betaal je 0,34% servicekosten. Je betaalt geen stortings- en verkoopkosten. Dat is een plus.

TarievenModelbeleggenVrij Beleggen
Stortingskosten€ 0 € 0
Switchen / verkopen€ 0 € 0
Servicekosten0,34% 0,44%
Fondskosten0,15% tot 0,17% 0,15% tot 0,26%
Brand New Day (3-2-2022)

Als je de kosten vergelijkt met zelf beleggen via een goedkope broker dan ben je wel iets duurder uit. Maar in vergelijking met vermogensbeheerder is Brand New Day goedkoop.

Rendement Brand New Day beleggingsrekening

Je kunt bij de Brand New Day beleggingsrekening dus kiezen uit verschillende profielen met verschillende asset allocatie; van zeer defensief (10% aandelen, 90% obligaties) tot zeer offensief (90% aandelen, 10% obligaties). Dit zijn de behaalde rendementen:

Beleggingsrekening Brand New Day rendement
Beleggingsrekening Brand New Day rendementen

Automatische risicoafbouw

Lifecyclebeleggen betekent dat hoe dichter je bij de einddatum komt zoals bijvoorbeeld je pensioen Brand New Day steeds veiliger voor je gaat beleggen, dus meer obligaties en minder aandelen. Je kunt ervoor kiezen om automatische risicoafbouw aan of uit te zetten en Brand New Day doet de aanpassingen kosteloos. Je hebt er zelf geen omkijken naar. Dat is wat mij betreft een groot voordeel van de Brand New Day beleggingsrekening.

Ad

Beleg met lage kosten bij DEGIRO.

Meer info >

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Sponsored
BinckBank Populaire Nederlandse broker met gebruiksvriendelijk platform.

Bezoek website

Over de auteur
drs. Jasper Bronkhorst is uitgever van Geldreview.nl en The Global Value Report. Hij helpt beleggers met vinden van de beste broker en ETF’s. Daarnaast biedt hij een cursus beleggen. Hij is docent Vermogensbeheer en Ondernemerschap aan de Hogeschool van Amsterdam. Jasper heeft economie gestudeerd aan de universiteiten van Maastricht en Amsterdam. Hij is afgestudeerd bij ING Investment Management en is zijn loopbaan begonnen bij ING Financial Markets. Jasper schrijft inmiddels 20 jaar over beleggen.

Disclaimer
Alle informatie op Geldreview.nl is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. Het is geen persoonlijk advies tot het doen van beleggingen. Wij mogen geen antwoord geven op vragen over financiële producten. De verstrekte informatie is geen aanbod, beleggingsadvies of financiële dienst. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 
Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Affiliate disclaimer: dit artikel bevat affiliatelinks naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links zijn gedaan.

Bronnen