Beleggen

Brand New Day Beleggingsrekening – makkelijke oplossing voor beginners

De Brand New Day beleggingsrekening biedt een kant en klare oplossing voor vermogensopbouw tegen vrij lage kosten.

Indexbeleggen via Brand New Day is wat mij betreft de makkelijkste oplossing voor beginnende beleggers die zelf niet actief met beleggen bezig willen zijn, maar wel een goed rendement willen.

35.970 mensen hebben een beleggingsrekening bij Brand New Day en waarderen dat met 4/5 (415 beoordelingen).

Open een Brand New Day beleggingsrekening

Top 10 Goedkope Brokers Vergelijken

Beleggen bij Brand New Day in het kort

Als je een rekening opent, beleg je standaard in twee zeer goed gespreide indexfondsen voor aandelen en obligaties van Vanguard. Na het openen van de beleggingsrekening kun je ook kiezen voor vrij beleggen

Je kiest zelf de vermogensverdeling (asset allocatie) en je gaat veiliger beleggen in meer obligaties en minder aandelen naarmate je ouder wordt (lifecyclebeleggen). Je hebt bij Brand New Day de keuze uit vijf beleggingsportefeuilles van zeer defensief tot zeer offensief:

ModelVerdeling
Zeer offensief90% aandelen, 10% obligaties
Offensief70% aandelen, 30% obligaties
Neutraal50% aandelen, 50% obligaties
Defensief30% aandelen, 70% obligaties
Zeer defensief10% aandelen, 90% obligaties

Vergeleken met vermogensbeheerders en actieve beleggingsfondsen is Brand New Day een hele goede en goedkope oplossing. Als je zelf belegt bij een goedkope broker, dan ben je goedkoper uit.

Ik vergelijk Brand New Day vooral met mixfondsen en vermogensbeheerders en dat is het een uitstekende een gemaksoplossing.

Kosten

Voor de Brand New Day beleggingsrekening betaal je 0,44% servicekosten. Daarnaast betaal je 0,5% stortingskosten. Dus voor iedere € 1.000 die je belegt betaal eenmalig € 5. Dat is duurder dan dat je het helemaal zelf doet bij een goedkope broker zoals DEGIRO. Maar je betaalt geen switchkosten en verkoopkosten. Dat is een plus.

TarievenBedragen / %
Stortingskosten0,50%
Switchen / verkopen€ 0
Servicekosten0,44%
Fondskosten0,15% tot 0,26%
Brand New Day (19-11-2020)

Als je de kosten vergelijkt met zelf beleggen via een goedkope broker dan ben je wel iets duurder uit. Maar in vergelijking met vermogensbeheerder is Brand New Day goedkoop.

De beleggingen

Standaard beleg je in een wereld etf BND Wereld Indexfonds Hedged-C met beleggingen in 2.200 bedrijven wereldwijd. Het obligatiefonds belegt wereldwijd in meer dan 10.000 bedrijfs- en staatsobligaties die wereldwijd. 

Je kiest zelf de verdeling en de beheerkosten bedragen 0,15% per jaar. Dat is heel laag. Er zijn meerdere fondsen waar je uit kunt kiezen, maar die bieden niet heel veel meerwaarde behalve BND Emerging Markets Indexfonds.

Het BND Wereld Indexfonds Hedged belegt haar vermogen in het indexfonds het Vanguard FTSE Developed World II Common Contractual Fund.

Vermogensverdeling BND fonds
Vermogensverdeling BND fonds

Rendement Brand New Day beleggingsrekening

Je kunt bij de Brand New Day beleggingsrekening dus kiezen uit verschillende profielen met verschillende asset allocatie; van zeer defensief (10% aandelen, 90% obligaties) tot zeer offensief (90% aandelen, 10% obligaties). Dit zijn de behaalde rendementen:

 Rendement BND beleggingsrekening
Rendement BND Fondsen

Lifecyclebeleggen

Lifecyclebeleggen betekent dat hoe dichter je bij de einddatum komt zoals bijvoorbeeld je pensioen Brand New Day steeds veiliger voor je gaat beleggen, dus meer obligaties en minder aandelen. Je kunt ervoor kiezen om lifecyclebeleggen aan of uit te zetten en Brand New Day doet de aanpassingen kosteloos. Je hebt er zelf geen omkijken naar. Dat is wat mij betreft een groot voordeel van de Brand New Day beleggingsrekening.

Ad

Beleggen vanaf €0 commissie bij DEGIRO.

Meer info >

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Sponsored
BinckBank Populaire Nederlandse broker met gebruiksvriendelijk platform.

Bezoek website

Over de auteur
drs. Jasper Bronkhorst is oprichter van Geldreview.nl. Hij helpt beleggers met vinden van de beste broker en ETF’s. Daarnaast biedt hij een cursus beleggen. Hij is docent aan de Hogeschool van Amsterdam op de opleidingen Creative Business en Communicatie. Jasper heeft economie gestudeerd aan de universiteiten van Maastricht en Amsterdam. Hij is afgestudeerd bij ING Investment Management en is zijn loopbaan begonnen bij ING Financial Markets. Jasper schrijft inmiddels 20 jaar over beleggen.

Disclaimer
Alle informatie op Geldreview.nl is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. Het is geen persoonlijk advies tot het doen van beleggingen. Wij mogen geen antwoord geven op vragen over financiële producten. De verstrekte informatie is geen aanbod, beleggingsadvies of financiële dienst. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 
Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Affiliate disclaimer: dit artikel bevat affiliatelinks naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links zijn gedaan.

Bronnen