Beleggen

De Nederlandse Superbelegger?

Laatste update:

Ik kwam net op de site van de Nederlandse belegger Harm van Wijk. Hij leert je niet alleen om in 10 minuten per week succesvol te beleggen. Zijn klanten behalen ook nog eens een gemiddeld rendement van 20,6%! Dat zou betekenen dat niet Warren Buffett, maar Harm van Wijk ‘s werelds beste belegger is. Normaal zou ik hier niet over schrijven, maar als iemand beweert dat hij een hoger rendement behaalt dan ‘s werelds beste belegger word ik toch nieuwsgierig.

Warren Buffet heeft sinds 1965 met zijn investeringsvehikel Berkshire Hathaway een jaarlijks rendement behaald van 20,5% tegen 9,7% voor de S&P 500 index. Zo is Warren één van de rijkste mensen ter wereld geworden met een geschat vermogen van $82 mrd. Zijn jaarlijkse rendement is net iets lager dan Harm en hij doet het fulltime. Niet in 10 minuten per week. Hieronder zie jij zijn rendementen sinds 1965. Klik op de link voor het meeste recente Jaarverslag van Berkshire Hathaway

De klanten van Harm van Wijk behalen een gemiddeld rendement van 20,6%. Hij blogt sinds 2004 dus neem aan dat sindsdien een beleggingshistorie heeft. Ik mis een overzicht zoals die van Warren om zijn claim te onderbouwen, maar ik vind wel een paar modelportefeuilles.

MODELPORTEFEUILLE: TRENDPORTEFEUILLE NL AANDELEN

“Het gemiddelde resultaat tussen 1993 en 2017 met de Trading Navigator was 19,8%”. Alleen belegt hij pas sinds 2017. Hij heeft het over een backtest. Verder ben ik wel benieuwd of hij rekening heeft gehouden met transactiekosten. Iets wat in het verleden heeft gewerkt, hoeft dat niet perse in de toekomst te doen. De echte beleggingsresultaten zijn minder rooskleurig, 5,8% per jaar, https://iris.nl/signaalbeleggen/modelportefeuilles/trendportefeuille-nl-aandelen/ :

Persoonlijk heb ik al genoeg gezien. Maar dan zijn tweede portefeuille, 3,2% per jaar:

Ik ga hier niet verder mijn tijd aan verdoen. Conclusie mag je zelf trekken. Ik zou gewoon beginnen met indexbeleggen. De manier om langzaam maar zeker rijk te worden. Lees ook Beleggen voor Beginners.

Goedkope brokers
Beleggen tegen ongekend lage tarieven? Open dan een beleggingsrekening bij DEGIRO. Honderden fondsen kun je zelfs kopen met € 0,- transactiekosten. Al meer dan 450.000 beleggers in 18 landen gebruiken DEGIRO. Ik beleg zelf ook via DEGIRO en beveel hen aan; heel gebruiksvriendelijk platform en goedkoop.

Open nu een beleggingsrekening bij DEGIRO

BinckBank Ontvang nu € 200 transactietegoed bij Binck Zelf beleggen.

Open nu een beleggingsrekening bij Binck

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je geld verliezen