Beleggen

Portfolio Warren Buffett met zijn 5 beste beleggingen

Het portfolio van Warren Buffett’s investeringsbedrijf Berkshire Hathaway heeft een waarde van $ 281 mrd bestaat uit aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Jaarlijks publiceert hij de 15 grootste beleggingen:

Portfolio Warren Buffett
Bron: Berkshire Hathaway 2020

Top 10 Goedkope Brokers Vergelijken

Warren Buffett’s 5 beste beleggingen

1. Coca-Cola

Coca-Cola is één van de beste beleggingen die Warren Buffett ooit heeft gedaan. De investering in Coca-Cola aandelen is gegroeid van $ 1,3 mrd naar $ 21,9 mrd. Dit is exclusief alle dividenden die hij in de afgelopen jaren heeft verdiend. Buffett kocht zijn eerste Coca-Cola aandelen in 1988 voor een koers-winstverhouding van ongeveer 15 nadat het aandeel zwaar getroffen was door de beurscrash in 1987. Hij heeft sindsdien nog geen aandelen verkocht. Deze investering is typerend voor zijn beleggingsfilosofie: koop aandelen in geweldige bedrijven tegen een redelijke prijs.

2. American Express Company

De investering in American Express Company is gegroeid van $ 1,3 mrd naar $ 18,3 mrd. Het voormalige partnerschap van Buffett bezat halverwege de jaren zestig 5% van creditcardbedrijf American Express. Zijn huidige positie bouwde hij op in 1994. American Express is één van de vijf grootste posities in beleggingsportefeuille van Warren Buffett.

3. Moody’s Corporation

Moody’s Corporation is een kredietbeoordelings-, onderzoeks- en risicoanalysebedrijf. Het bedrijf levert kredietbeoordelingen en gerelateerd onderzoek en oplossingen voor kredietportefeuillebeheer en software voor het bepalen van effecten en waarderingsmodellen. Aan deze belegging heeft Berkshire exclusief dividend al bijna $ 7 mrd verdiend.

3. BYD

Berkshire Hathaway heeft een belang van 8,2% in de Chinese elektrische autofabrikant BYD. De oorspronkelijke investering van $ 232 mln is gegroeid tot $ 5,9 mrd. Buffett belegt vooral in eenvoudige bedrijven met een consumentenmonopolie die hij begrijpt. Daarom belegde hij nooit in technologiebedrijven, maar met zijn beleggingen in BYD en Apple is hij van zijn geloof gestapt.

5. Apple

Buffett kocht zijn eerste Apple aandelen in 2016 en heeft daar inmiddels $ 100 mrd aan verdiend. Buffett’s Berkshire bezit nu iets meer dan 5% van Apple, waarmee het de grootste investering van Buffett is in een ander beursgenoteerd bedrijf.

Vergelijk eenvoudig de beste brokers en ETF’s op Geldreview.nl.

Ad

Beleg met lage kosten bij DEGIRO.

Meer info >

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

7 Beleggingsportefeuille voorbeelden

logo etoro eToro is een sociaal handelsplatform met wereldwijd 20 miljoen gebruikers. Bij eToro kun je met 0% Commissie beleggen in aandelen. Handelen in cryptovaluta. Rekening bij eToro is gratis.

Uw kapitaal loopt risico. Er gelden andere tarieven. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

Meer info >

Disclaimer
Alle informatie op Geldreview.nl is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. Het is geen persoonlijk advies tot het doen van beleggingen. Wij mogen geen antwoord geven op vragen over financiële producten. De verstrekte informatie is geen aanbod, beleggingsadvies of financiële dienst. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 
Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Affiliate disclaimer: dit artikel bevat affiliatelinks naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links zijn gedaan.