Beleggen

Wat is beleggen?

Laatste update:

Zelf ben ik afgestudeerd in de beleggingskunde, maar antwoord geven op deze vraag was nog niet zo makkelijk.

Wat is beleggen nu eigenlijk? Om antwoord te krijgen op die vraag heb ik tien beleggingsdefinities op een rij gezet van vooraanstaande beleggingsinstellingen en beleggers.

Zo ben ik  tot de volgende definitie van beleggen gekomen:

Beleggen is het middel om vermogen op te bouwen en aanvullend inkomen te genereren door geld te investeren in middelen die naar verwachting rendement opleveren. Middelen zoals aandelen, obligaties, vastgoed en liquiditeiten.

  1. Een belegging is een investering waarbij geld wordt ingelegd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen. Voorbeelden van beleggingen zijn: aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, vastgoed, kunst en zelfs stripboeken, Vereniging Effectenbezitters (VEB).
  2. Kort gezegd is beleggen het investeren van geld met het doel vermogen op te bouwen of het bestaande bezit te vergroten, AEX.nl.
  3. Beleggen is een manier om vermogen op te bouwen voor de toekomst. Je kunt ook vermogen opbouwen door bijvoorbeeld te sparen of een verzekering af te sluiten. Beleggen kan meer opleveren dan sparen. Hier staat tegenover dat beleggen meestal risicovoller is, het rendement kan verschillen en je inleg niet altijd gegarandeerd is. Ook kan het zijn dat je een tijdje niet bij je geld kunt, AFM.
  4. Geld aan iets besteden waarvan je hoopt dat het in waarde zal stijgen, Van Dale.
  5. Een belegging is een vorm van investering waarbij geld wordt vastgelegd voor langere of kortere tijd met als doel om in de toekomst financieel voordeel te behalen. Het beleggen wordt ook wel omschreven als het opgeven van bepaalde zekere bedragen in ruil voor onzekere inkomsten in de toekomst, Wikipedia.
  6. Geld voor langere tijd omzetten in waardepapieren (bijvoorbeeld beleggingsproducten), onroerende zaken of edele metalen. Hiermee wil men waardestijging bereiken en eventueel extra inkomen (uit rente en dividend), ABN AMRO.
  7. Het opzij leggen van contant geld dat niet direct nodig is, om bijvoorbeeld effecten, valuta’s, grondstoffen of onroerend goed te kopen, met het doel een hoger rendement te halen, Morningstar.nl.
  8. Geld uitzetten tegen een vergoeding, zoals rente of dividend, dan wel een mogelijke koerswinst, Fons Vernooij.
  9. “Beleggen wordt vaak omschreven als het proces waarbij geld wordt gestort in de verwachting dat het in de toekomst meer geld zal ontvangen. Bij Berkshire hanteren we een meer veeleisende aanpak, waarbij beleggen wordt gedefinieerd als de overdracht aan anderen van koopkracht nu met de gemotiveerde verwachting om in de toekomst meer koopkracht te ontvangen. Korter gezegd, beleggen betekent nu afzien van consumptie om later meer te kunnen consumeren”, Warren Buffet, brief aandeelhouders Berkshire Hathaway 2011.
  10. The act of committing money or capital to an endeavor with the expectation of obtaining an additional income or profit. The goal of investing is to put your money to work in one or more types of investment vehicles in the hopes of growing your money over time, Investopedia.

Goedkope brokers
Beleggen tegen ongekend lage tarieven? Open dan een beleggingsrekening bij DEGIRO. Honderden fondsen kun je zelfs kopen met € 0,- transactiekosten. Al meer dan 450.000 beleggers in 18 landen gebruiken DEGIRO. Ik beleg zelf ook via DEGIRO en beveel hen aan; heel gebruiksvriendelijk platform en goedkoop.

Open nu een beleggingsrekening bij DEGIRO

BinckBank Ontvang nu € 200 transactietegoed bij Binck Zelf beleggen.

Open nu een beleggingsrekening bij Binck

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je geld verliezen

Goedkope brokers vergelijken

De beste pensioenrekeningen

Naar Beleggen voor Beginners

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *