Geld besparen

Geldreview Bespaaronderzoek 2017

Hoeveel geld kan een gemiddeld gezin besparen op vaste lasten door over te stappen naar de goedkoopste aanbieders? Die vraag heb ik onderzocht.

Uit het Geldreview Bespaaronderzoek kwam naar voren dat het gemiddelde Nederlandse gezin tot 3.630 euro per jaar kan besparen op vaste lasten.

  • De maximale besparing is nu € 3.630 per gezin
  • Op basis van 18 vaste lasten
  • Vergelijking prijzen marktleiders met de goedkoopste aanbieders

Onderzoeksopzet

Voor de Geldreview Bespaaronderzoek heb ik de laagste prijzen van 18 populaire vaste lasten vergeleken met de prijzen van marktleiders zoals Nuon, Ziggo en Rabobank voor een gemiddeld Nederlands gezin voor het eerste jaar.

Het blijkt dat het gemiddelde gezin per product 17 euro tot 611 euro per jaar kan besparen door te kiezen voor de goedkoopste leveranciers.

De besparing per jaar is wat het gemiddelde gezin bespaart door over te stappen naar de goedkoopste aanbieder. Voor de gemiddelde prijs van bijvoorbeeld internet, bellen en tv ga ik uit van de prijs van marktleider Ziggo, voor energie zie je de besparing ten opzichte van marktleider Nuon. Want marktleiders hebben vaak marktaandelen van wel 30% of 40% en dan is het zinvoller om die prijzen als uitgangspunt te nemen dan het gemiddelde van de markt zoals de ACM in het verleden heeft gedaan.

Besparingen vaste lasten

Vaste lasten Besparing pj
Sim only € 271
Energieleverancier € 285
Internet, TV en Bellen € 360
Autoverzekering € 213
Mobiel abonnement iphone 7 € 170
Reisverzekering € 92
Huisdierenverzekering € 321
Hypotheek met NHG € 149
Rechtsbijstandverzekering € 204
Inboedelverzekering € 122
Aansprakelijkheidsverzekering € 45
Persoonlijke lening (€ 10.000) € 290
Zorgverzekering € 611
Opstalverzekering € 194
Uitvaartverzekering € 41
Rood staan € 79
Doorlopend krediet (€ 5.000) € 165
Bankrekening € 17
Totaal € 3.630

De maximale besparing is nu € 3.630 per gezin. Dat lijkt misschien veel, maar voor het Bespaaronderzoek heb ik de laagste prijzen voor 18 vaste lasten verzameld.

Ik kijk niet alleen
naar goedkope online aanbieders, maar zoek ook exclusieve deals op vergelijkingssites zoals Pricewise om de goedkoopste aanbieders te vinden voor energie, telecom, verzekeringen en leningen.

Geldreview.nl – Vergelijkingen die je helpen om geld te besparen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *