Geld besparen

De beste kinderspaarrekeningen vergelijken

De spaarrente op kinderspaarrekeningen is hoger dan de hoogste spaarrente op gewone spaarrekeningen. En daarom populair onder ouders en grootouders.

Kinderspaarrekeningen Rente
ASN Bank Jeugdsparen – Geld staat vast tot 18e verjaardag. Rente variabel en kan tijdens de looptijd veranderen. 1,15%
Triodos Bank Kinder Toekomstplan – Geld staat vast tot 18e verjaardag. Rente variabel en kan tijdens de looptijd veranderen. Boek of € 10 startpremie cadeau bij eerste storting van € 100 of meer. 0,80%
Argenta Jongeren Spaarrekening – Spaargeld zonder kosten opnemen 0,40%
SNS Bank Zilvervloot – Spaar tot € 600 per jaar. Bonus als je kind 18 wordt. 0,35%
Regiobank Zilvervloot – Spaar tot € 600 per jaar. Bonus als je kind 18 wordt. 0,35%
SNS Bank Jeugd Sparen – Met SNS Jeugd Sparen mag je altijd geld opnemen en storten. 0,30%

Beleggen voor je kinderen

De Brand New Day Kinderrekening is een alternatief voor ouders die op zoek zijn naar een hoger rendement voor het spaargeld van hun kinderen. Daarmee kun je voor je kinderen beleggen van zeer defensief tot zeer offensief in indexfondsen. Het gemiddelde rendement varieerde van gemiddeld 3,74% per jaar tot 8,57% per jaar.

Je kunt ook zelf beleggen via een goedkope broker zoals DEGIRO of periodiek beleggen via je bank.

De beste kindspaarrekening is nu wat mij betreft de Argenta Jongeren Spaarrekening, waar je spaargeld zonder kosten kunt opnemen en 0,4% rente krijgt. Argenta biedt niet de hoogste rente, maar wel normale voorwaarden.

De voorwaarden van kinderspaarrekeningen met de hoogste spaarrente zijn namelijk erg onaantrekkelijk. Bij de aanbieders met de hoogste spaarrente staat het spaargeld tot het 18e jaar van je kind vast, terwijl de rente variabel is. Je gaat dus voor maximaal 18 jaar een verplichting aan, terwijl de bank de rente ieder moment kan verlagen. Een paar jaar geleden kreeg je bijvoorbeeld nog maximaal 3% rente op een kinderspaarrekening. Nu nog maar 1,4% bij ASN Bank Jeugdsparen.

Zou je daar een verplichting van maximaal 18 mee aangaan? Ik niet. Ik ken verder ook niet van zulke geldproducten met vergelijkbare voorwaarden. Om toch meer uit het geld van mijn kinderen te halen ben ik begonnen met periodiek beleggen in een beleggingsfondsen. De risico’s zijn hoger, maar we hebben nog 12 jaar en in zo’n lange periode is beleggen in obligaties en aandelenfondsen helemaal niet zo risicovol. Plus dat ik het gewoon ieder dag weer kan verkopen en niet tot de 18e verjaardag van mijn te wachten.

Je kunt ook zelf beleggen via een goedkope broker zoals DEGIRO of periodiek beleggen via je bank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *