Geld besparen op verzekeringen

Een gezin is per jaar ruim € 3.000 kwijt aan verzekeringen. Daarop kun je veel geld besparen door over te stappen naar goedkopere verzekeraars.

Autoverzekering

Besparing: € 248

Honderden euro’s besparen op je autoverzekering en een betere dekking krijgen is mogelijk.

Overstappen naar een goedkope autoverzekering van FBTO met een aanschafwaarde garantie van 3 jaar heeft mij een besparing van € 248 per jaar opgeleverd.

Reisverzekering

Besparing: € 36 – € 160

Voor de meeste vakantiegangers is een doorlopende reisverzekering het goedkoopst. Velen sluiten nog steeds een dure reisverzekering af via een reisbureau of touroperator en betalen zo tot € 160 teveel volgens de Consumentenbond. Het is voordeliger om dit via internet te regelen.

Woonverzekeringen

Besparing: € 119 + € 154

Je woonverzekering (inboedel- en opstalverzekeringen) online afsluiten is veel goedkoper dan via een bank of hypotheekverstrekker.
De gemiddelde besparing op een inboedelverzekering is € 119. Op een opstalverzekering zelfs € 154.

Zorgverzekering

Besparing: € 220

In 2015 kost de goedkoopste zorgverzekering € 82,50 per maand met standaard eigen risico.
Aan het eind van het jaar kun je weer overstappen naar een andere zorgverzekering.Check altijd eerst of je in aanmerking komt voor collectieve korting
want daar profiteert vrijwel iedereen van en de korting loopt op tot 10%. Bel je zorgverzekeraar om te informeren.

Let erop dat de goedkoopste zorgverzekeringen een beperkte zorgkeuze hebben.

Rechtsbijstandverzekering

Besparing: € 120

Een rechtsbijstandverzekering biedt hulp bij juridische geschillen. De prijsverschillen lopen op tot € 195 per jaar, terwijl je voor weinig geld al een goede dekking hebt met Univé Rechtsbijstand vanaf € 14,40 per maand.

Huisdierenverzekering

Besparing: € 100 tot 200

Een huisdierenverzekering biedt dekking tegen hoge dierenartskosten. Voor de medische behandeling van honden en katten is steeds meer mogelijk, terwijl de kosten van dierenartsen sterk zijn gestegen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor een huisdierenverzekering.

OHRA biedt een voordelige dierenverzekering. Het eigen risico is 20% van de rekeningen.

Verzekeringsprincipes

Neem niet meer risico dan je je kunt veroorloven. Maar alles verzekeren is niet de oplossing. Van verlengde garanties, tandartsverzekeringen
en verzekeringen voor mobiele telefoons kun je je afvragen of die echt de moeite waard zijn.

Een auto die nog € 1.000 waard is allrisk verzekeren
is niet echt de moeite waard. Zeker als je rekening houdt met het eigen risico en de hogere premie dan een WA autoverzekering.

Een beetje meer betalen voor een aanschafwaardegarantie tot 3 jaar is wel weer de moeite waard. Als je nieuwe auto van € 25.000
na 35 maanden wordt gestolen of total loss raakt krijg je het hele aankoopbedrag terug, in plaats van € 16.000 bij standaard allrisk autoverzekeringen.
Een verschil van € 9.000!