Handelen

Kosten Bitcoin Kopen – 17 (geregistreerde) aanbieders van cryptodiensten

Bitcoin kopen kan bij verschillende aanbieders van cryptodiensten. Deze aanbieders kunnen geld wisselen in cryptomunten zoals bitcoin. Ook kan een aanbieder van cryptodiensten klanten een bewaarportemonnee aanbieden voor het opslaan van zulke virtuele valuta’s (bron DNB). De transactiekosten voor het kopen van Bitcoin lopen uiteen van 0,25% tot 2%.

Waar kan ik Bitcoin kopen?

In het register van De Nederlandsche bank (DNB) staan 25 bedrijven geregistreerd die in Nederland cryptodiensten mogen bieden. 17 van deze bedrijven zijn actief voor particulieren.

Je kunt bitcoins kopen bij onderstaande wisselkantoren en Bitcoin Exchanges:

#NaamTransactiekosten Bitcoin
1bitvavo0,25%
2BUX Crypto0,50%
3eToro0,75%
4Bitcoin meester1,00%
5bitonic1,00%
6Blox1,00%
7LiteBit1,25%
8BTC Direct2,00%
9Triaconta B.V.2,00%
10amdax0,2% – 1,0%
11anycoinnb
12coinmercenb
13Happycoinsnb
14BitMyMoneynb
15Satosnb
16Byecoinnb
17Knakennb

Kosten Bitcoin kopen

Wat zijn de kosten voor het kopen van een Bitcoin? Het blijkt vrij lastig om antwoord te krijgen op deze vraag. Van de 17 aanbieders waar je Bitcoins kunt kopen bieden zeven aanbieders geen openbare informatie over transactiekosten. Bij veel andere aanbieders is het zoeken naar prijsinformatie.

De transactiekosten voor het kopen van Bitcoin van degenen die wel informatie bieden lopen uiteen van 0,25% tot 2%. Voor het kopen van Etherum lopen de kosten zelfs op tot 3%. Voor stortingen met een creditcard wordt een toeslag tot 1,5% gerekend. 

Bij veel aanbieders zit er niks anders op dan een rekening openen een bestelling doen en afwachten wat de kosten zijn. Vaak lees je dit:

“Onze (verwerkings)kosten zijn sterk afhankelijk van vraag en aanbod op ons eigen handelsplatform en deels afhankelijk van de volatiliteit op internationale markten … Je kunt de exacte transactiekosten tijdens het bestelproces op het aankoopformulier.”

Bitvavo

Bitvavo is een Nederlands bedrijf, bestaat pas sinds 2018 en heeft al 1 miljoen gebruikers. Je kunt er in 85 cryptomunten handelen. De transactiekosten voor transacties die direct worden uitgevoerd bedragen volgens Bitvavo 0,25%. Transacties die pas bij een bepaalde prijs worden uitgevoerd bedragen 0,15%. Je kunt betalen met iDeal en daarvoor worden geen kosten in rekening gebracht.

Bux Crypto

Bij Bux Crypto kun je vanaf 30 euro cryptovaluta kopen en verkopen voor een fee van 0,5%. Met Bux Tokens kun je commissievrij handelen. Bux biedt vrij uitgebreide informatie hoe zij veilig kopen en verkopen van crypto’s mogelijk maken. Het bedrijf bestaat sinds 2014 en is een snelgroeiende broker waar je met Bux Zero commissievrij kunt beleggen in aandelen en ETF’s. BUX is gevestigd in Amsterdam en beschikbaar in 10 Europese landen.

eToro

Rekenvoorbeeld Bitcoin kopen
Bron: eToro

eToro is een sociaal handelsplatform met 20 miljoen gebruikers uit 140 landen wereldwijd. Sinds kort kun je ook handelen in cryptomunten zoals Bitcoin (BTC) en Etherum (ETH). Behalve spreads rekent eToro geen kosten voor stortingen of handelstransacties in cryptovaluta. De spread voor Bitcoin is 0,75%. Je kunt zonder risico alle functies op eToro’s handelsplatform uitproberen met een virtuele portefeuille van $ 100.000.

Website eToro

Beleggen in cryptoassets is niet gereguleerd in sommige EU-landen en het VK. Geen consumentenbescherming. Uw kapitaal loopt risico.

logo etoro eToro is een sociaal handelsplatform met wereldwijd 20 miljoen gebruikers. Bij eToro kun je met 0% Commissie beleggen in aandelen. Handelen in cryptovaluta. Rekening bij eToro is gratis.

Uw kapitaal loopt risico. Er gelden andere tarieven. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

Meer info >

Bitcoin Meester

Bitcoin meester is in Nederland gevestigd en rekent voor het kopen van Bitcoin 1% transactiekosten. Bij Bitcoin Meester kun je 200 verschillende cryptovaluta kopen en verkopen.

BTC Direct

BTC Direct bestaat sinds 2013 de transactiekosten voor het kopen van Bitcoin zijn 2%. Daarmee is BTC Direct de duurste aanbieder. De kosten zijn al verwerkt in de prijs op de website. Daardoor kan hun koers afwijken van wat op andere beurzen staat. Een transactie via iDeal kost € 0,50.

Veilig Bitcoin kopen?

Cryptobedrijven moeten ingeschreven staan bij DNB. DNB houdt bij geregistreerde aanbieders van cryptodiensten uitsluitend toezicht op de naleving van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. De geregistreerde ondernemingen staan niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming.

De leden van Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland onderschrijven een gedragscode waarbij bescherming van de consument het eerste punt is.

Door het gebrek aan toezicht ontbreken risicowaarschuwingen en fatsoenlijke prijs- en bedrijfsinformatie op de websites van de veel aanbieders zoals je bij aanbieders van ‘gewone’ financiële diensten wel vindt.

Disclaimer: Het handelen in digitale valuta brengt is zeer risicovol. Elke digitale valuta kan onderhevig zijn aan grote prijsschommelingen en kan zelfs waardeloos worden.

Zie ook Bitcoin ETF

Je kunt hieronder de registraties bij DNB checken:

Disclaimer
Alle informatie op Geldreview.nl is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. Het is geen persoonlijk advies tot het doen van beleggingen. Wij mogen geen antwoord geven op vragen over financiële producten. De verstrekte informatie is geen aanbod, beleggingsadvies of financiële dienst. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 
Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Affiliate disclaimer: dit artikel bevat affiliatelinks naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links zijn gedaan.