Indexbeleggen

Nieuws – Je kunt nu ook Bitcoin ETF’s kopen

Laatste update 12 april 2021

Beleggen in Bitcoin is populair en je kunt sinds kort handelen in Bitcoin ETF’s of om precies te zijn een Bitcoin ETN en ETC tracker. Dit zijn beurgenoteerde fondsen die een Bitcoin index of prijs volgen.

Je kunt dan met relatief kleine bedragen handelen in Bitcoins.

Persoonlijk beleg ik niet in Bitcoin en beveel Bitcoin ETF’s ook niet aan. Maar met Geldreview.nl speel ik in op de vraag naar ETF’s, dus ook als ik daar zelf minder mee heb. Handelen in Bitcoins kent zeer hoge risico’s.

Vergelijk hier de beste ETF’s

VanEck Vectors Bitcoin ETN

VanEck Vectors Bitcoin ETN is een volledig gecollateraliseerde beursgenoteerde note die in bitcoins investeert. De note heeft als doel om de MVIS CryptoCompare Bitcoin VWAP Close Index (MVBTCV Index) te volgen. VanEck Vectors Bitcoin ETN betreft een note en is derhalve anders dan een ETF. VanEck Vectors Bitcoin ETN wordt in euro’s verhandeld aan Xetra en kun je kopen bij DEGIRO.

  • Kostenratio: 2%
  • Fondsomvang: EUR 60
  • ISIN: DE000A28M8D0

Koop ETF bij:

eToro – Commissievrij
DEGIRO – € 2 + 0,03% transactiekosten
Binckbank – € 6 Actie € 500 transactietegoed

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je geld verliezen.

Top 10 Goedkope Brokers Vergelijken

21Shares Bitcoin ETP

De 21Shares Bitcoin ETP (Ticker: ABTC) probeert de beleggingsresultaten van Bitcoin te volgen. 21Shares Bitcoin ETP wordt verhandeld in euro’s in Zwitserland en kun je het kopen via DEGIRO.

  • Kostenratio: 1,49%
  • Fondsomvang: 176 mln
  • ISIN: CH0454664001

HANetf BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto

BTCetc Bitcoin Exchange Traded Crypto (Ticker: BTCE) is een exchange traded cryptocurrency (ETC) die de prijs van Bitcoin volgt en wordt verhandeld op Deutsche Börse XETRA en SIX Swiss Exchange.

  • Kostenratio: 2%
  • Fondsomvang: USD 454
  • ISIN: DE000A27Z304

Ad
logo etoro eToro is een sociaal handelsplatform met wereldwijd 10 miljoen gebruikers. Bij eToro kun je met 0% Commissie beleggen in aandelen en etf’s. Rekening bij eToro is gratis.

Uw kapitaal loopt risico

Meer info >

Disclaimer
Alle informatie op Geldreview.nl is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. Het is geen persoonlijk advies tot het doen van beleggingen. Wij mogen geen antwoord geven op vragen over financiële producten. De verstrekte informatie is geen aanbod, beleggingsadvies of financiële dienst. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 
Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Affiliate disclaimer: dit artikel bevat affiliatelinks naar producten. We kunnen een commissie ontvangen voor aankopen die via deze links zijn gedaan.