Indexbeleggen

Top 10 Beste ETF’s Wereld

Laatste update:

Wereld ETf’s zijn een alles-in-1 oplossing voor indexbeleggers. Met een wereld ETF beleg je wereldwijd in duizenden aandelen met één indexfonds tegen lage kosten. Een goede wereld ETF dekt meer dan 90% van de wereldwijde belegbare marktkapitalisatie. Hieronder vind je mijn selectie met de beste ETF’s wereld.

Kostenratio ETF’s Wereld: van 0,05% tot 0,85%

1. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF Distributing

De FTSE All-World-index volgt aandelen uit 47 ontwikkelde en opkomende landen wereldwijd. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF heeft een kostenratio 0,22% en staat in euro’s genoteerd aan Euronext Amsterdam. De index dekt meer dan 90% van de wereldwijde belegbare marktkapitalisatie. Met Vanguard FTSE All-World UCITS ETF beleg je in in bedrijven in onder meer de VS, Japan, China en Frankrijk. Vanguard FTSE All-World UCITS ETF is er in twee varianten: één met dividend uitkering en één accumulerend (dividend opnieuw geïnvesteerd)

Kostenratio: 0,22%
Posities: 3.358
Fondsomvang: $ 3,9 mrd
ISIN: IE00B3RBWM25 (met dividend uitkering) / IE00BK5BQT80 (accumulerend)

Top 10 aandelen  Vanguard FTSE All-World UCITS ETF
Top 10 aandelen Vanguard FTSE All-World UCITS ETF
Markt allocatie Vanguard FTSE All-World UCITS ETF
Markt allocatie Vanguard FTSE All-World UCITS ETF

Goedkope brokers
Beleggen tegen ongekend lage tarieven? Open dan een beleggingsrekening bij DEGIRO. Honderden fondsen kun je zelfs kopen met € 0,- transactiekosten. Al meer dan 450.000 beleggers in 18 landen gebruiken DEGIRO. Ik beleg zelf ook via DEGIRO en beveel hen aan; heel gebruiksvriendelijk platform en goedkoop.

Open nu een beleggingsrekening bij DEGIRO

BinckBank Ontvang nu € 200 transactietegoed bij Binck Zelf beleggen.

Open nu een beleggingsrekening bij Binck

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je geld verliezen

2. SPDR MSCI All Country World Index (ACWI) UCITS ETF

De MSCI All Country World Index (ACWI) volgt aandelen uit ontwikkelde en opkomende landen wereldwijd. Het bestaat uit aandelen uit 49 landenindices, waarvan 23 ontwikkeld en 26 opkomende markten.

De MSCI All Country World Index is vergelijkbaar met FTSE All-World-index, maar de kostenratio’s ACWI ETF’s zijn 2x zo hoog. Dus vandaar dat ik Vanguard FTSE All-World UCITS ETF op 1 heb gezet.

SPDR en Xtrackers hebben de goedkoopste ACWI ETF’s met een kostenratio van 0,4%. SPDR MSCI ACWI UCITS ETF wordt in euro’s verhandeld aan Euronext Parijs. Xtrackers MSCI AC World Index UCITS ETF 1C wordt verhandeld aan XETRA in Duitsland. Alternatieven zijn Lyxor MSCI All Country World UCITS ETF Acc (EUR) (0,45%) en iShares MSCI ACWI UCITS ETF (USD, 0,60%).

SPDR MSCI ACWI UCITS ETF
Kostenratio: 0,40%
Posities: 2.508
Fondsomvang: € 1,3 mrd
ISIN: IE00B44Z5B48

Leer indexbeleggen of Belegging voor beginners

3. FTSE Developed World UCITS ETF

De FTSE Developed Index is een algemeen erkende benchmark van de grote en middelgrote ondernemingen op ontwikkelde markten. Je belegt dan niet in landen als China. FTSE Developed World UCITS ETF heeft een kostenratio van 0,12%. Afgelopen 5 jaar was het totaal rendement 44%.

Kostenratio: 0,12%
Posities: 2.200
Fondsomvang: $ 366 mln
ISIN: IE00BKX55T58 (EUR – NYSE Euronext – Amsterdam)

Markt allocatie  FTSE Developed World UCITS ETF
Markt allocatie FTSE Developed World UCITS ETF

18 MSCI World index ETF’s

Er zijn 18 wereld ETF’s die de MSCI world index volgen. Dit is veruit de populairste wereldwijde aandelen index. De kostenratio’s van deze ETF’s lopen uiteen van 0,12% tot 0,50%.

De MSCI World Index bevat 1.650 aandelen uit 23 ontwikkelde landen. De index dekt ongeveer 85% van de voor free float gecorrigeerde marktkapitalisatie in elk land.

Historisch rendement  MSCI World index
Historisch rendement MSCI World index
Landen weging MSCI World index
Landen weging MSCI World index
  • Lyxor Core MSCI World (DR) UCITS ETF – 0,12% kostenratio
  • SPDR MSCI World UCITS ETF – 0,12%
  • iShares Core MSCI World UCITS ETF USD (Acc) – 0,20%
  • iShares MSCI World UCITS ETF (Dist) – 0,50%

Goedkoopste ETF wereld

Amundi Prime Global UCITS ETF DR USD (D) heeft een kostenratio van 0,05% en is daarmee de goedkoopste ETF wereld. AMUNDI PRIME GLOBAL UCITS ETF DR streeft ernaar de prestaties van Solactive GBS Developed Markets Large & Mid Cap USD Index zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Deze ETF biedt blootstelling aan de large- en mid-capaandelen in 23 ontwikkelde landen. Het beheerde vermogen is $ 43 mln. Het fonds bestaat sinds maart 2019 en heeft daarom nog nauwelijks historie. Op de site van index aanbieder Solactive vind ik ook nauwelijks informatie over deze index, dus ik beleg hier niet in.

Beste wereld ETF voor dividend beleggers

FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF is een goede oplossing voor dividend beleggers. FTSE All-World High Dividend Yield UCITS ETF streeft ernaar de prestaties van de index te volgen in ontwikkelde en opkomende markten die dividenden uitbetalen die over het algemeen hoger zijn dan gemiddeld. De kostenratio is 0,29% en wordt in euro’s verhandeld in Amsterdam (ISIN: IE00B8GKDB10). Het fonds bestaat uit 1621 aandelen en heeft een aantrekkelijk dividend rendement van 4,1% (12 december 2019).

Duurzaam beleggen in wereld ETF’s

iShares MSCI World SRI UCITS ETF streeft ernaar de prestatie van een index te volgen die is samengesteld uit bedrijven in ontwikkelde markten die voldoen aan bepaalde ecologische, sociale en governancecriteria (ESG). Dit zijn bedrijven met uitstekende ESG-scores (Ecologie, Sociaal en Governance) en die nauwelijks betrokken zijn bij controverses.

Kostenratio: 0,30%
Posities: 372
Fondsomvang: USD 778 mln
ISIN: IE00BYX2JD69

Goedkope brokers
Beleggen tegen ongekend lage tarieven? Open dan een beleggingsrekening bij DEGIRO. Honderden fondsen kun je zelfs kopen met € 0,- transactiekosten. Al meer dan 450.000 beleggers in 18 landen gebruiken DEGIRO. Ik beleg zelf ook via DEGIRO en beveel hen aan; heel gebruiksvriendelijk platform en goedkoop.

Open nu een beleggingsrekening bij DEGIRO

BinckBank Ontvang nu € 200 transactietegoed bij Binck Zelf beleggen.

Open nu een beleggingsrekening bij Binck

Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt een deel van je geld verliezen

Vergelijk, stap over en bespaar honderden euro’s
Top 10 Goedkope Brokers
Top 10 Goedkope Energie
Mobiele abonnementen
ETF’s