Indexbeleggen

6 Ondergewaardeerde ETF’s Aandelen

Waardebeleggen is een duur woord voor koopjesjagen. Waardebeleggers zoeken naar ondergewaardeerde aandelen en fondsen. De prijs die je betaalt, bepaalt namelijk het rendement. Dat is één van de wijsheden van Warren Buffett die me het meest is bijgebleven. Goede bedrijven, zijn niet altijd goede beleggingen. Alleen als ze aantrekkelijk gewaardeerd zijn, kun je een goed rendement behalen.

Datzelfde geldt voor beleggen in indexfondsen of etf’s. S&P 500 etf’s zijn heel goed, maar op dit moment heel hoog gewaardeerd, te hoog om daar mijn geld in te stoppen. John Bogle verwacht daarom de komende jaren een rendement van 5% tot 7% in plaats van de historische 10%. Dat scheelt een slok op een borrel. Daarom ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Dat is zeg maar Waarde Indexbeleggen. Daarom beleg ik in China, Turkije en Korea etf’s.

Waarde Indexbeleggen is niet voor iedereen weggelegd, want dan beleg je in fondsen waar anderen pessimistisch over zijn. Je gaat dus tegen de massa in.

Een overzicht van ondergewaardeerde etf’s indexfondsen met aantrekkelijke dividend rendementen en lage koers-winstverhoudingen en P/B ratio’s:

Ondergewaarde etf's

logo etoro eToro is een sociaal handelsplatform met wereldwijd 20 miljoen gebruikers. Bij eToro kun je met 0% Commissie beleggen in aandelen. Handelen in cryptovaluta. Rekening bij eToro is gratis.

Uw kapitaal loopt risico. Er gelden andere tarieven. Voor meer informatie bezoek etoro.com/trading/fees.

Meer info >

Bovenstaand lijstje heb ik opgesteld om op beleggingsideeën te komen. Ik beleg voor de lange termijn (20+ jaar) in S&P 500 en Emerging Markets etf. Geld dat daar eenmaal in zit laat ik 20 jaar staan. Hieronder zie je dat de populairste etf’s veel hoger gewaardeerd zijn dan bovenstaande. Van de leidende fondsen is iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD wat mij betreft nu het meest aantrekkelijk gewaardeerd.

NaamR 1 jaarDiv. %K/WP/B
iShares Core MSCI World UCITS ETF4,1518,012,34
iShares Core MSCI EM IMI UCITS ETF USD (Dist)-7,682,4611,891,52
iShares Core S&P 500 UCITS ETF USD (Dist)9,111,5720,493,24
iShares NASDAQ 100 UCITS ETF USD (Acc)12,8021,935,17
iShares Core MSCI Europe UCITS ETF EUR (Dist)5,693,1115,931,76

Ad

Beleg met lage kosten bij DEGIRO.

Meer info >

Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Disclaimer
Alle informatie op Geldreview.nl is alleen voor informatieve en educatieve doeleinden. Het is geen persoonlijk advies tot het doen van beleggingen. Wij mogen geen antwoord geven op vragen over financiële producten. De verstrekte informatie is geen aanbod, beleggingsadvies of financiële dienst. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. 
Beleggen brengt risico’s met zich mee. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.