Leiderschap

13 Visie Statement voorbeelden

Laatste update 3 januari 2021

Voorbeelden Visie Statements Bedrijven

Philips – Philips streeft ernaar middels innovaties de wereld om ons heen gezonder en duurzamer te maken. Ons doel is om in 2025 de levens van drie miljard mensen te hebben verbeterd. Wij bieden de beste werkomgeving voor mensen die onze passie delen en samen bieden we onze klanten en aandeelhouders ongekende meerwaarde.

McDonald’s – Good Food Fast is het credo van McDonald’s. Kwaliteit op alle fronten staat daarbij centraal. Dit houdt in dat we iedere gast de beste kwaliteit en een gevarieerde keuze willen bieden. Iedereen moet op elk gewenst moment, in een aangename restaurantomgeving, een lekkere keuze kunnen maken bij McDonald’s. We realiseren dit onder meer door ons assortiment voortdurend uit te breiden met innovatieve producten van hoge kwaliteit. En door onze restaurants te voorzien van een eigentijdse uitstraling. Good Food Fast vormt de komende jaren de leidraad bij alles wat we doen.

KLM – KLM wil in de luchtvaart voorop lopen door slimmer te zijn dan anderen. Door de fusie met Air France vervult KLM een leidende rol in de wereldluchtvaart. KLM wil voor de klant de eerste keus zijn, voor medewerkers een aantrekkelijke werkgever en voor aandeelhouders een onderneming die winstgevend groeit. Door slimme partnerships en een voortrekkersrol in nieuwe bestemmingen biedt KLM wereldwijde bereikbaarheid via een uitgebreid netwerk. Door in te spelen op marktkansen en technologische ontwikkelingen biedt KLM de klant een eigentijds product.

Aegon – Wij voelen ons verantwoordelijk voor financiële bewustwording en ontwikkeling van mensen. Wij bieden in een eerlijke dialoog begrijpelijke oplossingen, waardoor klanten zelf bewust keuzes kunnen maken voor hun financiële toekomst. Populair gezegd willen wij mensen in staat stellen om financieel gezond oud te worden.

Delta Lloyd – Onze commerciële ambitie is om te groeien en een toppositie in te nemen op de verzekeringsmarkt, zowel in Nederland als in België. Via meerdere kanalen en met drie sterke merken: Delta Lloyd, OHRA en ABN AMRO Verzekeringen. Dit lukt doordat we oog hebben voor de verschillende belangen. Uiteraard van onze klanten, die staan voorop in alles wat we doen. Maar we vergeten ook het belang van onze mensen niet, want uiteindelijk moeten zij zorgen voor tevreden klanten. Daarom is ons beleid gebaseerd op vijf strategische pijlers. Kom je bij ons in dienst, in welke functie dan ook, dan zijn deze pijlers je fundament:

KPN – Het is onze ambitie dat in al onze markten klanten de voorkeur hebben voor onze communicatiediensten. Om dit te bereiken volgen we een strategie die op drie pijlers is gebaseerd: versterken, vereenvoudigen en groeien.

Binckbank – “BinckBank wil mensen helpen hun financiële ambities te bereiken.” Mensen zoeken hierbij een betrouwbare partner die hen de hulpmiddelen ter beschikking stelt om hun vermogens­positie te behouden en verder uit te bouwen. De rol van BinckBank hierin is om naast het aanbieden van financiële diensten en producten te fungeren als ‘navigator’ voor extern ontwikkelde producten. Zo willen we voor mensen financiële onafhankelijkheid mogelijk maken.

Nutreco – In a world with limited natural resources and a growing population, there is a rising demand for high quality meat, fish and shrimp. We will be the global leader in providing innovative and sustainable nutritional solutions that best support the performance of animals, fish and shrimp.

Amazon – Our vision is to be earth’s most customer centric company; to build a place where people can come to find and discover anything they might want to buy online.

Toyota – Toyota will lead the way to the future of mobility, enriching lives around the world with the safest and most responsible ways of moving people. Through our commitment to quality,constant innovation and respect for the planet,we aim to exceed expectations and be rewarded with a smile. We will meet our challenging goals by engaging the talent and passion of people, who believe there is always a better way.”

Voorbeelden Visie Statements Non-profit

Visie Natuurmonumenten 2040 – Hierin schetst de vereniging drie hoofdthema’s voor de komende decennia. Het eerste thema is behoud, herstel en ontwikkeling van karakteristieke natuurlijke landschappen. Thema twee draait om de rol van natuur en landschap bij het oplossen van klimaat- en duurzaamheidsvraagstukken. Het derde thema overkoepelt de eerste twee en gaat over het verbinden van mensen met de natuur.

GGZ – Met haar leden wil GGZ Nederland in de ggz-sector bewerkstelligen dat verandering en innovatie leiden tot het leveren van steeds betere zorg. De rol en meningen van patiënten worden belangrijker en vereisen dat we ons gezamenlijk inspannen voor een beter zorgaanbod en prestatie

Hoe je een visie ontwikkelt

Missie statement voorbeelden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.