Ondernemen

Top 6 Rijkste Personen ter Wereld

Laatste update 4 januari 2021

Amazon oprichter Jeff Bezos is de rijkste persoon ter wereld volgens de Bloomberg Billionaires Index. Bekijk hieronder de top 6 en kijk wat je van hen kunt leren.

1. Rijkste persoon ter wereld – Jeff Bezos $ 172 mrd

Jeff Bezos had het idee om de webwinkel van alles op te bouwen met Amazon. Hoewel hij een grote visie had begon hij relatief klein. Hij zocht een categorie met producten die relatief makkelijk te versturen waren en door de brievenbus pasten om de bezorgkosten te beperken. Amazon begon daarom als online boekenwinkel en heeft dat inmiddels uitgebreid naar vele producten. Jeff Bezos’ visie heeft hij bijna gerealiseerd want Amazon is bijna een winkel van alles.

2. Bill Gates $ 114 mrd

Bill Gates is oprichter van Microsoft en heeft een geschat vermogen van $ 114 mrd. Microsoft is groot geworden met hun besturingssysteem en door een deal met IBM kreeg Microsoft bijna een monopolie op besturingssystemen op personal computers. Pas de laatste jaren krijgt Microsoft concurrentie van Google en Apple. Bill Gates begon tijdens zijn studie met het ontwikkelen van het besturingssysteem.

3. Mark Zuckerberg $ 90 mrd

Mark Zuckerberg begon ook tijdens zijn studie met zijn bedrijf; een online smoelenboek voor klasgenoten, thefacebook.com. Nadat al zijn klasgenoten lid waren rolde hij het uit over zijn universiteit, daarna over andere scholen voordat Facebook de wereld veroverde. Hij was niet de eerste die een online sociaal netwerk lanceerde, wel de eerste waar je alleen onder je eigen naam lid kon worden. Hij begon in een hele kleine markt (eerst zijn klas, toen zijn universiteit) en monopoliseerde dat voordat hij zijn diens verder uitrolde. Facebook nam later Instagram over.

4. Bernard Arnault $ 87 mrd


Bernard Arnault is ceo van LVMH, Louis Vuitton Moët Hennessy. LVMH is ‘s werelds grootste luxegoederenbedrijf. Fransman Bernard Arnault is de enige Europeaan in de rijkenlijst. Hij begon zijn werkende leven in het bedrijf van zijn vader en kocht in 1984 het merk Cristian Dior. Daarna heeft hij vele luxemerken toegevoegd aan zijn bedrijf.

5. Steve Ballmer $ 73 mrd

Steve Ballmer is met een vermogen van $ 73 mrd de enige werknemer in de lijst van rijkste personen ter wereld. Hij was de 30e werknemer van Microsoft en werd later mede-eigenaar en CEO van Microsoft. Hij bewijst dat je ook als werknemer vermogend kunt worden, maar dan moet je wel aanhouder worden van je werkgever.

6. Warren Buffett $ 70 mrd

Warren Buffett is de enige in de rijkenlijst die zijn geld heeft verdiend met beleggen. Buffett is een waardebelegger die in de eerste fase van zijn loopbaan werd geïnspireerd door Benjamin Graham en aandelen kocht in ondergewaardeerde bedrijven. Hij kocht dan aandelen met bijvoorbeeld een lage koers-winstverhouding en hoog dividendrendement. Geïnspireerd door Fischer richtte hij zich later op het kopen van excellente bedrijven tegen een redelijke prijs. Bedrijven zoals Coca Cola, Gillette en Wrigley kauwgom. Warren Buffett adviseert beleggers om te kiezen voor indexbeleggen en dan specifiek een indexfonds (ETF) VS

Vergelijk, stap over en bespaar honderden euro’s
Top 10 Goedkope Brokers
Top 10 Goedkope Energie
Alles-in-1 vergelijken
Mobiele abonnementen
Beste ETF’s

Over de auteur
drs. Jasper Bronkhorst is oprichter van Geldreview.nl; het beleggingsplatform met de beste brokers en ETF’s. Hij is docent aan de Hogeschool van Amsterdam op de opleidingen Creative Business en Communicatie. Jasper heeft economie gestudeerd aan de universiteiten van Maastricht en Amsterdam. Hij is afgestudeerd bij ING Investment Management en is zijn loopbaan begonnen bij ING Financial Markets. Jasper schrijft inmiddels 20 jaar over beleggen.

https://www.bloomberg.com/billionaires/