Ondernemen

Hoe geld verdienen met bloggen

Laatste update 4 januari 2021

Vraag je je af hoe je geld je kunt verdienen met bloggen? Hier vind je case studies van succesvolle bloggers met echte cijfers. Plus de eenvoudige stappen om je eigen blog te beginnen.

In Nederland is praten over geld een taboe, maar verschillende internationale bloggers publiceren inkomensrapporten en die zijn heel leerzaam om te achterhalen hoe bloggers hun geld verdienen en waar hun bezoekers vandaan komen.

Als je ook geld wilt verdienen met bloggen dan moet je eerst zorgen voor een self-hosted WordPress blog via bijvoorbeeld Yourhosting.

Hoeveel geld kun je verdienen met bloggen? Hier zijn een paar succesverhalen ter inspiratie.

Geen mediabedrijven

Verschillende blogs zoals The Huffington Post, Techcrunch en Mashable zijn uitgegroeid tot volwassen mediabedrijven met tientallen medewerkers en miljoenenomzetten. Deze post is voor beginnende bloggers die op zoek zijn naar een leuke bijverdienste of er een echt bedrijf van willen maken.

Believe in a budget – $ 26.500

Kirsten Larsen startte haar blog in 2015 en verdiende in juni 2017 $ 26.500. Zij heeft populaire Pinterest cursussen ontwikkeld waar zij het meest aan verdiend. Daarnaast verdient zij haar geld met affiliate marketing. De meeste bezoekers komen van Pinterest, gevolgd door Google en Facebook.

Haar blog is vooral leerzaam als je wilt leren hoe je meer bezoekers aantrekt via Pinterest.

Abby Lawson – $35.360

Abby Lawson is uitgever van Just a Girl and her Blog dat gaat over lifestyle en productiviteit.

Ze verdient 65% van de omzet aan affiliate inkomen en rest met de verkoop van producten; ebooks en Life Planner. De website heeft 450.000 pageviews per maand en 100.000 e-mail abonnees.

inkomen bloggers

Lindsay en Bjork – $60.000 per maand

Lindsay en Bjork startten in 2010 foodblog Pinch of Yum waar ze recepten maken en publiceren. Ze verdienen daar zo’n $ 60.000 per maand aan.

60% van de omzet komt uit advertenties en 25% aan gesponsorde content. De rest vooral aan affiliate marketing.

Hun foodblog heeft 3,2 mln bezoekers per maand, waarvan 50% van Google organisch, 37% van Pinterest en 2,5% van facebook. 59% van de bezoekers mobiel.

So over This – $ 80.535

So over This begon als een personal finance blog waarin de oprichter zijn reis beschreef om uit de schulden te komen. Daarna ging hij meer sites overnemen en vergrootte hij zijn inkomen. Het duurde bijna een jaar voordat hij zijn eerste dollars verdiende. In 2017 verdiende hij meer dan een miljoen dollar, naast zijn dagelijkse werk. Hij verdiende bijna al zijn geld met de verkoop van advertenties en maar $ 511 met Adsense.

Eonfire – $118.668

John Lee Dumas van Entrepreneurs on fire biedt een podcast voor ondernemers. Hij heeft inmiddels 2.000 succesvolle ondernemers geïnterviewd en deze hebben wat John één ding gemeen; het vermogen om doelen te STELLEN en te BEREIKEN.

Hij verdiende zo’n $20.000 aan zijn boeken, The Freedom Journal, The Mastery Journal en The Podcast Journal. Sponsoring van zijn podcasts leverd $45.500 op en affiliate marketing 35% van zijn omzet.

Smart passive income – $127.906

Pat Flynn verdiende in een maand $127.906. Hij heeft van zijn blog een succesvol mediabedrijf gemaakt met verschillende inkomstenbronnen; 63% affiliate marketing en de rest eigen producten, vooral cursussen en daarnaast verdiende hij nog geld met ebooks, podcasts, software en andere niche websites. Pat bevestigt de 80/20 dat veel bloggers 80% van hun geld met affiliate verkopen en cursussen verdienen.

Making sense of cents – $147.245

Sarah van makingsenseofcents.com had in november 2018 een omzet van $ 159.592. Zij blogt over geld verdienen en besparen Na kosten verdiende ze $147.245. 36% van haar inkomsten komen uit affiliate marketing, zoals Bluehost en surveybedrijven. Daarnaast heeft ze een hele populaire affiliate marketing cursus die haar $ 38.018 opleverde. Sponsoring leverde bijna 40% van de omzet op. En daarnaast nog een klein deel aan displayadvertenties.

Alex and Lauren –  $163,625 omzet per maand

Alex and Lauren zijn verschillende blogs gestart voordat ze geld gingen verdienen met Avocadu, een gezondheids en fitness blog. Later zijn ze Createandgo gestart waar ze bloggen over bloggen. Daar verdienen ze nu het meest geld mee.

Ze verdienen 25% aan affiliate marketing en 75% met de verkoop van digitale producten en diensten (ebooks en online cursussen).

Sinds ik in 2005 mijn eerste website startte heb ik meer dan een 0,5 mln  euro verdiend aan mijn websites. Het meeste geld heb ik verdiend met consultancy en affiliate marketing. Advertenties leverden maximaal een paar honderd euro per maand op. Mijn zoekmachine marketing ebook In 7 Stappen Bovenin de Zoekmachines leverde €3.500 op. In mijn topmaand verdiende ik €22.000 met affiliate marketing.

Afgelopen jaar heb ik mijn websites omgezet naar een WordPress blog, Geldreview.nl, omdat dat minder technische kennis vraagt en bloggen volgens mij één van de beste verdienmodellen is voor de komende jaren.

Het is nu heel eenvoudig om zelf je blog te starten via Yourhosting. Je hebt al een hostingpakket vanaf € 2 per maand en het registreren van een domeinnaam kost je het eerste jaar maar € 1.

Stap 1

Kies een domeinnaam op Yourhosting die nog vrij is en registreer die voor maar € 1.

Stap 2

Kies een hostingpakket vanaf € 2 per maand. Zeker als je net begint kun je prima uit de voeten met een goedkoop pakket.

Stap 3

In stap 3 installeer je in een paar klikken WordPress en je kunt direct aan de slag met eigen blog via Yourhosting.nl.

Dus hoeveel geld kun je dus eigenlijk verdienen met bloggen? Dat varieert heel sterk. Enkele bloggers verdienen meer dan een miljoen dollar per jaar. Maar dat zijn Engelstalige bloggers en Nederland is een stuk kleiner dan Amerika. Anderen verdienen er een gezond full-time inkomen aan of hebben een leuke bijverdienste.

Maar bloggen biedt vooral vrijheid. Je kunt werken waar en wanneer je maar wilt. Succes!

Vergelijk, stap over en bespaar honderden euro’s
Top 10 Goedkope Brokers
Top 10 Goedkope Energie
Alles-in-1 vergelijken
Mobiele abonnementen
Beste ETF’s