Verzekeringen

Goedkope opstalverzekering

Een woonhuis- of opstalverzekering is een verzekering voor huiseigenaren en dekt schade die aan het huis ontstaat door bijvoorbeeld brand, vorst en storm.

Een opstalverzekering is verplicht wanneer je een huis koopt met een hypotheek, maar hoef je niet bij de hypotheekverstrekker af te sluiten. Sluit de je opstalverzekering online af dan ben je waarschijnlijk veel goedkoper uit. Je hebt de keuze uit meer dan 30 opstalverzekeraars. Dit zijn de goedkoopste:

nr. Aanbieder Prijs per jaar Gemiddelde besparing
1 Zelf € 119,97 € 194
2 Verzekeruzelf € 136,59 € 178
3 Nederlanden van Nu € 140,91 € 173
4 Centraal Beheer € 146,44 € 168
5 Univé € 158,46 € 156

De premie van de opstalverzekering

De premie van de opstalverzekering is vooral afhankelijk van de herbouwwaarde van de woning, de ligging en de bouwaard. Heeft je huis bijvoorbeeld een rieten kap in plaats van dakpannen, dan betaal je meer. Net zoals iemand die in de grote stad woont in plaats van op het platteland. Naast de woning zijn meestal ook de bijgebouwen, schuren en schuttingen meeverzekerd. De tuin is maar in beperkte mate verzekerd.

Bij de meeste opstalverzekeringen heb je te maken met een eigen risico. Soms betaal je geen eigen risico bij herstel via het herstelnetwerk van de verzekeraar. Voor stormschade geldt vaak juist een hoger eigen risico. Veel opstalverzekeringen bieden een garantie tegen onderverzekering, maar het is nuttig om dit vooraf te checken of deze alsnog af te sluiten.

Een glasverzekering kun je bij veel aanbieders aanvullend afsluiten, maar bij Inshared is dit bijvoorbeeld standaard meeverzekerd bij een woonverzekering. Deze dekt de glasschade in geval van gebroken ruiten in de woning. In de regel betaal je daar een paar euro extra per maand voor.

Schade door opzet of schade veroorzaakt door catastrofes zoals overstromingen en oorlog zijn nooit verzekerd.

Je kunt een opstalverzekering combineren met een inboedelverzekering in een woonverzekering.

Snel veel geld besparen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *